De zomer is sinds 21 september weer officieel voorbij. Wellicht heeft u flink genoten van de barbecue of heeft u er al een tijdje naar uitgekeken om een BBQ te kopen, maar is het er nog niet van gekomen. Geen nood, het is gelukkig ook in de winter goed mogelijk om te genieten van de barbeque. Het is dan echter wel van belang om aan een aantal voorwaarden te voldoen, de winter stelt enkele eisen aan de BBQ die u gebruikt.

Uit de wind plaatsen


Het is voor een winter barbecue allereerst van belang om de BBQ netjes uit de wind te zetten. Het kan buiten behoorlijk koud worden, zelfs wanneer we zoals de afgelopen jaren een relatief zachte winter hebben. De wind maakt het gemakkelijker kouder, zoals u wellicht weet van de momenten waarop u ergens buiten op iemand diende te wachten. Zorg er daarom voor dat de barbeque uit de wind komt te staan. Op die manier krijgt de BBQ meer kans om goed op te warmen en de temperatuur vast te houden die nodig is om het vlees en de andere ingrediënten gaar te braden.

BBQ volledig afsluiten


Het verdient de voorkeur om gebruik te maken van een BBQ die u volledig kunt afsluiten. Het grote voordeel daarvan is dat de dichte kap voorkomt dat er wind bij het vuur en bij de temperatuur kan komen. Het is met een dichte barbeque een stuk gemakkelijker om deze op temperatuur te brengen en die daar ook vervolgens te houden. Dit betekent dat de controle in de BBQ het gemakkelijker maakt om het vlees en de andere ingrediënten gaar te krijgen, zonder dat dit enorm lang hoeft te duren.

Op kamertemperatuur op de barbecue


Om het vlees en de andere gerechten goed gaar te krijgen is het bovendien de moeite waard om de barbecue te gebruiken om het vlees en de andere ingrediënten vanaf kamertemperatuur te verwarmen. Direct uit de koelkast hebben de ingrediënten een temperatuur van bijvoorbeeld 7 graden. De BBQ dient dit dan eerst op te warmen naar 21 graden en vervolgens verder naar de juiste temperatuur om het gaar te krijgen. Door alvast op 21 graden te starten hoeft de BBQ minder werk te doen en wordt het gemakkelijker om ook in de winter van de barbecue te genieten. Het is een tip onder het mom van ‘alle beetjes helpen’.

Dunnere hapjes op de barbeque


Tenslotte is het voor de winter BBQ verstandig om de ingrediënten op de barbecue in kleinere plakjes of kleinere stukjes aan te brengen. Het is op de manier mogelijk om ze sneller gaar te krijgen, omdat de BBQ er niet voor hoeft te zorgen dat er 3cm dik vlees op temperatuur komt. In plaats daarvan wordt de kern gemakkelijker verhit, waardoor ook het risico op onvoldoende verhitting een stuk kleiner wordt. Je kunt dan zonder problemen genieten van de barbecue in de winter. Blader door de verschillende BBQ’s die er beschikbaar zijn om ook laat in het seizoen nog een goede keuze te maken.