Lantaarn windlicht Verlichting die u zowel binnen als buiten kunt gebruiken: dat is het windlicht. Een mooi design voor binnen. En een praktische vormgeving die voorkomt dat de verlichting buiten uitgaat. Vaak gecombineerd met een stompkaars of andere kaars, waarbij er goede bescherming tegen de wind benodigd is.

Wat dat betreft is de naam wat verwarrend. We spreken van een ‘windlicht’, terwijl het eigenlijk gaat om een licht dat goed bestand is tegen de wind. Een licht dat brandt ondanks de wind, omdat de wind geen vat kan krijgen op de kaars.

Geen last van de wind


Die benaming is natuurlijk wat lang en onhandig, dus daarom hebben we het liever over een windlicht. Net als over een lantaarn, al is die over het algemeen meer nadrukkelijk geschikt voor buiten. Het alternatief kunt u namelijk ook heel goed binnen gebruiken, om daar voor een mooi ontwerp te zorgen. Op die manier is de verlichting zowel voor binnen als voor buiten geschikt, om er daarmee voor te zorgen dat uw interieur er op een leuke manier van opknapt.

Mooie ontwerpen voor windlichten


Uiteraard zijn er verschillende mooie ontwerpen beschikbaar voor een windlicht. Bekijk bijvoorbeeld een typisch model in een glazen pot , net als een meer opvallende keuze in de vorm van een driehoek.

Met de beide modellen kiest u voor een mooi windlicht, terwijl ze beiden toch een heel andere stijl hebben. Het is op die manier goed mogelijk om te variëren met de verschillende modellen, die er binnen het interieur voor zorgen dat u een mooie keuze kunt maken.

Tip: het windlicht kopen als cadeau? Kies een opvallend model, dat de ontvanger zowel binnen als buiten kan neerzetten.

Windlicht kopen: voor binnen en buiten


U kunt mooie windlichten kopen, net als de lantaarns bij ons uit het assortiment. Voor binnen en voor buiten, zodat u daar op verschillende manieren gebruik van kunt maken. Het is de moeite waard om de modellen op uw gemak te ontdekken. De kans is groot dat u een mooi licht vindt, dat u binnen of buiten kunt plaatsen. Wij maken het u dan graag gemakkelijk om het licht te kopen, gewoon online bij ons in de webshop.