Een emaille deurbordje of huisnummer kopen en benieuwd hoe u dat het best kunt schoonmaken? Emaille is een bijzonder materiaal, het is van belang om daar voorzichtig mee om te gaan. Uiteraard zorgen we voor stralende emaille huisnummers en prachtige deurbordjes in emaille, maar na verloop van tijd kunnen deze wat vies worden en wilt u ze graag schoonmaken. Vermijd in ieder geval grove schuurmiddelen en verwijder aanslag altijd met beleid.

Vermijd grof schuurmiddel

Het is bij het schoonmaken van emaille vooral van belang om geen gebruik te maken van grove schuurmiddelen. Vermijd daarnaast grove schuursponzen, aangezien u daarmee het risico loopt op krassen op het emaille. Vermijd ook andere scherpe voorwerpen zoals een mes. Er kunnen gemakkelijk krassen ontstaan, waardoor het emaille er ondanks het schone karakter niet mooier op wordt. In plaats daarvan is het van belang om te werk te gaan met een fijn schuursponsje en niet te hard op het emaille te drukken. Op die manier behouden de emaille deurbordjes en de huisnummers van emaille hun mooie glans en zien die er weer als nieuw uit.

Aanslag verwijderen van emaille

Is er sprake van aanslag op het emaille en wilt u dat op een goede manier verwijderen? Maak gebruik van een fijn schuursponsje en druk daar niet te hard op. Probeer het emaille van de huisnummers of deurbordjes in ieder geval niet te beschadigen. Probeer eerst voorzichtig de aanslag te verwijderen door er goed overheen te wrijven. In combinatie met een beetje water zou de aanslag gemakkelijk los moeten laten.

Deurbordjes of huisnummers weken

Lukt het op die manier niet om de aanslag van het emaille te verwijderen? Dan is het verstandig om de deurbordjes of huisnummers van emaille gewoon even te laten weken. Het is een goed idee om de producten in een beetje water te leggen en daar bijvoorbeeld een beetje afwasmiddel of soda bij te doen. Op die manier komt de aanslag een beetje los van het emaille, waardoor het daarna gemakkelijker is om het geheel met een fijn schuursponsje schoon te maken. Uiteraard kunt u daar ook de afwasborstel voor gebruiken.

U kunt de emaille huisnummers en deurbordjes op die manier zo lang mogelijk mooi houden, zonder dat er als het gevolg van het schoonmaken onbedoeld beschadigingen van het materiaal zullen ontstaan.