Online een barbeque kopen en daar vervolgens zo lekker mogelijk op grillen? We zetten een aantal handige tips voor u op een rij om de beste smaken naar boven te halen. Het is bijvoorbeeld een uitstekend idee om het vlees al op tijd uit de koelkast te halen. Het vlees kan dan op kamertemperatuur komen, waardoor het na het grillen op de barbeque vervolgens zo lekker mogelijk zal smaken.

Gerecht in plaats van de barbeque insmeren

Het is bovendien een goed idee om het vlees in te smeren met olie, in plaats van de barbeque zelf. Op die manier wordt het vlees mooi gelijkmatig gaar en zal het bovendien niet plakken aan het grillrooster. Dat maakt het schoonmaken van de barbeque uiteraard weer een stuk gemakkelijker. Zorg er bovendien voor dat de BBQ alvast goed heet is, voordat u het vlees erop legt. Dit helpt de juiste bereidingstijd te verzorgen, waardoor het vlees goed verhit raakt en niet aan zal branden. Houd er bovendien rekening mee dat marinades voor het vlees soms suiker bevatten. Deze kunnen snel verbranden tijdens het BBQ’en, waardoor het van belang is om goed op te letten en het vlees regelmatig te keren.

Laat het vlees nog even rusten

Is het vlees goed gaar en klaar om van de barbeque af te komen? Leg het niet direct op het bord, maar laat het vlees bij voorkeur nog even 2 minuten rusten. Dit komt de smaak sterk ten goede. Het vlees zal over het algemeen niet te ver afkoelen, waardoor er een heerlijk gerecht ontstaat. Bovendien is het een goed idee om ook eens wat groenten op de BBQ te leggen. Onder andere Wilde Ierse paddestoelen zijn daarvoor uitstekend geschikt. Ze smaken heerlijk na ze even te hebben gegrild op de barbeque.

Online barbeque kopen

Online een barbeque kopen om deze tips in de praktijk te kunnen brengen? We voeren een uitgebreid assortiment BBQ’s waarmee u er eenvoudig voor zorgt dat u de keukenprins in de tuin uit kunt hangen. Uiteraard zijn er zowel kleine en voordelige barbecue modellen als grotere exemplaren beschikbaar. Kies de barbeque die u het best aanspreekt en bestel die online. Wij gaan er direct mee aan de slag, zodat u zo snel mogelijk het eerste vlees kunt grillen.