Fietsen met een paraplu: 3 handige tips om ‘m heel te houden

We staan in Nederland bekend om twee dingen: we gaan in weer en wind naar buiten en stappen dan het liefst op de fiets. Om die twee dingen met elkaar te combineren dienen we ons soms te beschermen tegen bijvoorbeeld de regen, waarvoor we dan een paraplu gebruiken. Een paraplu op de fiets is altijd niet even gemakkelijk, dus hier volgen 3 tips die je kunt gebruiken nadat u het juiste model heeft gekocht.

Pas op bij te hoge windkracht


De paraplu is minder goed geschikt bij veel wind. Dit is op de fiets niet anders. Sterker nog, het is op de fiets van nog groter belang om rekening te houden met de eventuele invloed van de wind. Dat heeft te maken met de snelheid die u zelf ontwikkeld. Indien de wind tegen is kunt u de beide snelheden bij elkaar optellen. Er kan daardoor een grote druk op de paraplu komen te staan. Waait het buiten te hard? Dan is het verstandig om een stormparaplu te gebruiken of helemaal geen paraplu mee te nemen, om te voorkomen dat die kapot gaat.

Gebruik een parapluhouder voor op de fiets


Er zijn handige parapluhouders beschikbaar voor op de fiets, die het een stuk gemakkelijker maken om daarmee te fietsen. Het is dan niet nodig om de paraplu met één hand vast te houden, waardoor u de beide handen veilig aan het stuur kunt houden. Kijk bij de aanschaf van een houder uiteraard even goed naar het model, zodat u de paraplu er daadwerkelijk in kunt plaatsen.

Houd de paraplu hoog genoeg


Ten derde is het verstandig om de paraplu hoog genoeg te houden. Vooral bij wind tegen hebben we de neiging om de paraplu wat lager te houden. Het grote risico daarvan is echter dat we de weg niet (goed) meer kunnen zien, waardoor we niet weten wat zich voor ons afspeelt. Zorg er tijdens het fietsen met een paraplu voor dat u altijd zicht blijft houden op de weg.

Online een paraplu kopen? We zorgen er met het uitgebreide assortiment voor dat u keuze heeft uit verschillende mooie modellen. Bestel ze online, dan zorgen wij voor een vlotte bezorging op uw adres.