Handige barbeque tips gezocht? Wil je veilig een BBQ feest organiseren of er zelf voor zorgen dat u op een veilige wijze de BBQ aan kunt steken? Een barbeque is hartstikke leuk, mits u er op de juiste wijze mee om weet te gaan. We zetten een paar handige tips voor u op een rij, waarmee u voorkomt dat er een onveilige situatie ontstaat. Zet de barbeque bijvoorbeeld op een stevige ondergrond en zorg ervoor dat deze vlak is. Dit voorkomt dat de BBQ kan omvallen, zodat u veilig de barbecue kunt aansteken en daarop kunt grillen.

Voldoende briketten of gas

Met andere barbeque tips richten we ons onder andere graag op de plaatsing van voldoende briketten of gas, afhankelijk van het type BBQ waar u gebruik van maakt. Heeft u een gas-BBQ? Zorg er dan voor dat u in ieder geval een volle gasfles heeft staan, zodat deze het lang genoeg uit zal houden. Heeft u een barbeque op briketten of kolen? Een goed gevulde BBQ zal zo’n 3 - 4 uur branden, over het algemeen voldoende om het vlees en de andere lekkernijen te bereiden, zodat u daar samen van kunt genieten.

Gebruik een brikettenstarter

Het is verstandig om gebruik te maken van een brikettenstarter, u zorgt er daarmee voor dat u de briketten op een veilige wijze aan kunt steken. Nog regelmatig lezen we in de krant over ongevallen met brandbare vloeistoffen en andere onhandige acties. Houd er rekening mee dat de barbeque hartstikke leuk is, mits u daar op een veilige manier mee omgaat. Gebruik de barbeque tips om deze op een veilige manier aan te steken, zodat u zelf niet de volgende bent die onfortuinlijk in het ziekenhuis belandt.

Open het deksel van de barbeque tijdens het aansteken

Wilt u een gas-BBQ aansteken? Open het deksel, zodat het gas direct kan ontsnappen en u geen risico loopt op een eventuele steekvlam. In plaats daarvan zorgt u ervoor dat u de barbeque op een veilige manier aan kunt steken. Het zijn de barbeque tips die u ervoor helpen te zorgen dat u er op een veilige wijze gebruik van kunt maken, om samen te genieten van de heerlijke middag of avond vol eten en drinken. Uiteraard kunt u de BBQ van uw keuze online bestellen, u heeft de keuze uit een groot aantal modellen.