Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)                              Op voorraad: Voor 14.00 besteld 1-2 werkdagen in huis                              √ 14 kalenderdagen retourrecht                             Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh

 
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Een legpuzzel kopen en daar samen mee aan de slag? Het leukste tijdverdrijf voor steeds meer gezinnen nu we allemaal veel meer binnen zitten. En samen naar andere hobby’s op zoek moeten, om maar niet steeds voor de televisie te hangen.

Bijvoorbeeld met de legpuzzels, die u gewoon online kunt bestellen. En waar u de ander flink mee kunt uitdagen, net als met de 3D houten puzzels die weer een heel andere tak van sport vormen.

NK Legpuzzelen: heuse wedstrijden


En over sport gesproken, dat is hoe het in Nederland al wordt benaderd als het gaat om puzzels. Niet door zomaar een legpuzzel te kopen en die in een paar weken tijd te leggen. Maar door daar wedstrijden voor te organiseren, tijdens het NK Legpuzzelen in Roelofarendsveen. Waar na zes voorrondes zelfs een heuse finale werd gespeeld. Om er uiteindelijk achter te komen wie in Nederland zich de koning van de puzzels mag noemen.

Door tijdens een race tegen de klok de duizend stukjes zo snel mogelijk op de juiste manier neer te leggen. Om de puzzel compleet te maken en op die manier de beloning stukje bij beetje zelf vorm te geven. Als geweldige prestatie, die natuurlijk ook zonder het sportelement ontzettend leuk is.

Bijvoorbeeld als u minder ervaring heeft dan Jan van Haasteren, die geldt als een absolute grootheid op dit gebied. En die onder andere door de NOS gevraagd werd naar wat zijn verwachtingen waren. Over de finale tijdens het NK, waarbij de beste puzzelaars van Nederland het tegen elkaar op zouden nemen. Met de kleurrijke puzzels die we allemaal kennen. Waarmee we in een aantal gevallen groot zijn gebracht, net als met de strips die hij tekende.

Beste tip: sorteren op kleur


De organisator van het NK Puzzelen deed bij de NOS bovendien een belangrijke tip uit de doeken. Die de mythe van de randjes ontkrachtte, iets waarvan de meesten het idee hebben dat het een goed idee is om daarmee te beginnen. Als zij puzzels kopen gaan ze daarna aan de slag met de vier hoeken en vervolgens de randjes. Om de basis in ieder geval goed neer te leggen en daarna eens verder te gaan kijken naar wat erbij moet komen.

Fout, zo stelt de organisator van het Nederlands Kampioenschap. Hij is van mening dat het juist belangrijk is om de randen nog even te laten voor wat het is. En de puzzel vooral op kleur te sorteren, om op die manier inzichtelijk te maken welke stukjes waar ongeveer zullen horen. Hij stelt dat het zonder van de tijd is om eerst naar de randjes en de hoekjes op zoek te gaan. “Want, als u ze eerst op kleur uitzoekt en u pikt dan meteen de randjes eruit slaat u twee vliegen in één klap.” Het is wellicht een handige tips voor iedereen die online een van de legpuzzels wil kopen, om daar de komende tijd zelf mee aan de slag te gaan. Ook als dat niet in recordtijd hoeft, maar als u wel zoekt naar een manier om het met elkaar wat leuker te maken. Door aan een puzzel te beginnen en samen toe te werken naar de uiteindelijke beloning. Van een puzzel die af is, om te laten zien wat een geweldig plaatje er op die manier verschijnt.

Leuk tijdverdrijf: samen aan de slag


Dus zin om een van de legpuzzels te kopen en daar zelf mee aan de slag te gaan? Leuke exemplaren zijn bijvoorbeeld de Along the Peace en de Autumn on the Hills. Die bovendien nog niet te veel stukjes bevatten en daardoor ook goed te doen zijn voor iedereen die zich nog niet meteen in wil schrijven voor het Nederlands Kampioenschap op dit gebied.

Tip: bent u juist wel op zoek naar een flinke uitdaging? Dan zijn de Camping Friends en de Autumn Reflection een goede keuze. Beiden met 3.000 stukjes, voor voor de echte liefhebber die bovendien al wat ervaring heeft met puzzels.

De puzzels en legpuzzels zijn er op ieder niveau, om daarmee rustig aan te beginnen of om het niveau vervolgens een beetje verder op te voeren. En om er een leuke uitdaging van te maken, waar iedereen zich in kan vinden. En waar u samen aan kunt werken of waar u alleen mee aan de slag kunt, om het op de momenten dat we thuis moeten blijven zo leuk mogelijk te maken.

Legpuzzel kopen: uitgebreid assortiment


Je kunt online de legpuzzel kopen waar u naar op zoek bent, waarmee u voor maximaal een paar tientjes uren tijdverdrijf in huis haalt. Of om cadeau te doen aan iemand anders, en op die manier een keer heel origineel voor de dag te komen. Met een puzzel met een afbeelding die past bij de ontvanger of die iets vertelt over waar u uw graag mee bezighoudt. Zodat jullie op die manier nog even extra aan elkaar kunnen denken en het een geweldig cadeau wordt.

Ontdek online de verschillende legpuzzels die u kunt kopen en onthoud daarbij dat het belangrijk is om eerst op kleur te sorteren en ondertussen de stukjes voor de randen te verzamelen. Om mee te kunnen komen met de beste puzzelaars van Nederland of om het uzelf de volgende keer gewoon een beetje makkelijker te maken.

Deel met:

Tags:

Lees verder | Geplaatst in Legpuzzels en 3D puzzels Door Freddy
Thuis aan het werk en uitgekeken op die saaie witte wand? Met onze wanddecoratie maak je het een stuk gezelliger in huis. En houdt u het thuis een stuk langer uit, of zorgt u ervoor dat u tijdens de volgende videocall een goede indruk maakt.

9 soorten wanddecoratie: maak het gezellig


U heeft de keuze uit allerlei wanddecoratie, dankzij ons uitgebreide assortiment. Op zoek naar inspiratie? We geven 9 handige tips:

▪ Klokken
▪ Teksttegels
▪ Fotolijsten
▪ Glasschilderijen
▪ Hondentegels
▪ Interieurstickers
▪ Wandhaken
▪ Wandobjecten
▪ Wanddecoratie in hout

1. Klokken


Prachtig om te zien en ondertussen heel handig. Zodat u precies kunt zien hoe laat het is, en of u al toe bent aan de volgende pauze. Om even koffie te drinken, waarbij u virtueel overlegt met collega’s of de laatste roddels via WhatsApp doorneemt.

De wandklokken zijn mooi om te zien en daardoor uitstekend geschikt als wanddecoratie. Terwijl ze natuurlijk duidelijk aangeven hoe laat het is, ook al hoeft u even niet op tijd op kantoor te zijn. Of ergens anders, omdat we in deze periode zoveel mogelijk thuisblijven.

2. Teksttegels


Typisch voor in het toilet, al komen ze ook op veel meer andere plekken goed tot hun recht. De teksttegels , waarmee u zorgt voor een beetje vrolijkheid aan de muur.

Met grappige teksten en met tekst die u aan het denken zet. Om er even bij stil te staan waar we eigenlijk bij van worden. Of hoe we met elkaar omgaan, ook nu we steeds meer thuis aan het werk zijn.

En kunnen we elkaar straks weer onbezorgd uitnodigen? Dan zijn het leuke tegeltjes om ook aan andere te laten zien.

3. Fotolijsten


Een foto zegt meer dan 1.000 woorden, en is een stuk praktischer als wanddecoratie. Om te voorkomen dat heel de muur vol komt te staan met belangrijke teksten. En in plaats daarvan de fotolijsten op te hangen.

Ontdek de verschillende mooie klassieke modellen, net als de sierlijke elementen van meer moderne materialen. Goed af te stemmen op de rest van het interieur, om daarmee altijd een mooie keuze te maken.

4. Glasschilderijen


Schilderijen combineren verf en een doek, toch? Niet als het ligt aan de kunstenaars die werken aan glasschilderijen. Voor een uniek werk aan de muur, waarbij het glas is dat de ondergrond vormt.

Het vraagt om een unieke techniek, die geschikt blijkt voor allerlei composities. Waarbij de lichtval zorgt voor allerlei bijzondere effecten, om het schilderij bijvoorbeeld overdag en ’s avonds een heel andere uitstraling te geven. Als unieke wanddecoratie, die steeds meer mensen ontdekken en die bijdraagt aan een bijzonder interieur.

5. Hondentegels


Dol op uw trouwe viervoeter of zou u het liefst een hond hebben, maar gaat u daarvoor normaal gesproken iets te vaak op reis? De hondentegels voor aan de muur zijn dan een uitstekende keuze.

Op een tegeltje, om er makkelijk ruimte voor te maken. Met een Beagle, een Berner Sennen, Bichon Frisé of een Boxer. Net als met een Cairn Terrier, een Cavalier King Charles Spaniel, een Chihuahua of een Cocker Spaniel. Voor de hond waar u van houdt, om op een sierlijke manier op te hangen bij bijvoorbeeld uw werkplek om vanuit huis aan de slag te kunnen.

6. Interieurstickers


Op zoek naar iets moois voor de kinderen of zelf dol op decoratieve stickers? Ze zijn prachtig als wanddecoratie, beschikbaar in verschillende afmetingen. Van groot tot klein en zowel in kleur als in een meer neutraal ontwerp. Om op te hangen in huis, zowel in de werkkamer als bijvoorbeeld bij de kinderen op de slaapkamer.

Ontdek de prachtige interieurstickers, die u eenvoudig online kunt bestellen. Om ze zelf op te plakken, natuurlijk aan de hand van de duidelijke instructie die we meeleveren. Om daarmee aan de slag te gaan, en thuis bovendien op een creatieve manier bezig te zijn.

7. Wandhaken


Iets ophangen aan de wand en daarvoor niet zomaar gebruik maken van een standaardhaak? Onze wandhaken zijn dan een uitstekende keuze. Met een typisch sierlijk ontwerp of in een klassieke stijl. Gemaakt van mooie materialen en daarmee op zich al iets moois voor aan de wand.

Gebruik de wandhaken als wanddecoratie, om er iets bijzonders aan op te hangen. Voor thuis op de werkplek, net als op andere plekken in huis. En om straks ook anderen mee te verrassen en om trots over te vertellen. Of om iemand anders cadeau te doen natuurlijk, zodat u daar ook anderen blij mee kunt maken.

8. Wandobjecten


Op zoek naar iets unieks voor aan de wand? De wandobjecten zijn dan uitstekend geschikt. Met allerlei ontwerpen, variërend van een badkuip tot een vlinder en bijvoorbeeld een metalen vrachtwagen of een aantal moderne ringen.

In allerlei ontwerpen, om online inspiratie mee op te doen. En de wand op een bijzondere manier te decoreren, bijvoorbeeld om het thuis werken een stuk aangenamer te maken. Of om er in de woonkamer voor te zorgen dat het eigenlijk helemaal niet zo vervelend is om in deze periode veel binnen te zijn.

9. Wanddecoratie in hout


Ontdek ten slotte de houten decoraties. Gemaakt van een bijzonder materiaal, met een natuurlijke levendigheid. Waarop het goed mogelijk blijkt om allerlei ontwerpen te maken, die daardoor automatisch meer spreken dan op andere materialen.

Onze houten wanddecoratie is een populaire keuze binnen het uitgebreide assortiment. Zowel om zelf gebruik van te maken als om anderen cadeau te doen.

Deel met:

Tags:

Inhoudsopgave

 1. 5 unieke stijlen: ontdek de wandklok
 2. Landelijk en sfeervol
 3. Modern en stijlvol
Wandklokken gezocht? Ontdek de klassieke wandklok, net als 4 andere mooie stijlen voor aan de muur. Als prachtige decoratie, die gelukkig niet duur hoeft te zijn.

Ontdek ons uitgebreide assortiment met wandklokken, waarover klanten ons regelmatig vragen. Naar de verschillende beschikbare stijlen. Van heel klassiek en bijvoorbeeld landelijk, tot de modellen met hout of op basis van een moderne uitstraling. En zoekt u naar een retrolook met hout? Wij hebben de klokken voor aan de wand waar u naar op zoek bent.


5 unieke stijlen: ontdek de wandklok


Benieuwd naar 5 van de unieke stijlen? We zetten ze voor u op een rij:

▪ Klassieke wandklok
▪ Landelijk en sfeervol
▪ Wandklok met hout
▪ Modern en stijlvol
▪ Retroklok op canvas

Klassieke wandklok


De klassieke wandklok, een pareltje om naar te kijken. En om de tijd op af te lezen natuurlijk, waardoor de modellen bovendien op een heel praktische manier van pas komen.

Met de typische sleutelhangers, die er bij de klassieke wandklok voor zorgen dat die een prachtig karakter krijgt. En om de sleutels aan op te hangen achter het deurtje. Zodat ze bovendien goed zijn opgeborgen, om ze niet makkelijk te laten vinden.

Zo’n hangende klok met sleutelhangers werkt natuurlijk gewoon op batterijen, zodat u er op een eenvoudige manier gebruik van kunt maken. Mooi voor aan de muur, en heel handig om te voorkomen dat u ooit nog te laat zal komen.


Landelijk en sfeervol


Heeft u het thuis vooral landelijk en sfeervol ingericht? Dan maakt u waarschijnlijk gebruik van steenachtige materialen. Zoals beton, die u ook terug kunt laten komen in een wandklok . Het landelijke model heeft een fijne warme uitstraling, zowel dankzij de gebruikte materialen als op basis van de kleuren daarvan.

Het is een eenvoudig vormgegeven klok, die het vooral moet hebben van het grijze beton in combinatie met de luxe aanduidingen voor de tijd. En de typische zwarte wijzers, die het bovendien een mooie keuze maken in een meer industrieel design voor thuis.

Een mooie en voordelige klok, die bovendien laat zien dat de wandklokken niet duur hoeven te zijn. Als u daar op een goedkope wijze gebruik van wilt maken. Als blikvanger aan de muur, waarmee u er natuurlijk voor zorgt dat u voortaan altijd precies weet hoe laat het is.

Wandklok met hout


Veel van de wandklokken zijn voorzien van hout, waardoor ze een mooie uitstraling hebben. Een sieraad voor aan de muur, zelfs als u er nooit op zou kijken om de tijd af te lezen.

En bijvoorbeeld met een aantal handige extra’s. Zoals de klok van kunststof voor buiten, waarbij het net lijkt of er sprake is van hout. Zodat u er op een mooie manier gebruik van kunt maken, zonder dat u veel omkijken heeft naar het onderhoud.

Het mooiste van alles is dat u meteen zorgt voor een thermometer. Die temperaturen tussen de -50 en de 50 graden Celsius aangeeft. Zodat u er in Nederland altijd gebruik van kunt maken. Houd er wel rekening mee dat u de klok beter niet zomaar aan de muur kunt hangen. Doe dat in plaats daarvan onder een afdak. Zodat de wandklok voor buiten zo lang mogelijk mooi zal blijven.

Tip: en wilt u de klok liever binnen gebruiken voor aan de wand? Ook dat is natuurlijk mogelijk, waarmee u er automatisch voor zorgt dat u geen last heeft van de invloeden van het weer.


Modern en stijlvol


Mag het aan de andere kant wel wat meer modern binnen de wandklokken? Ook dan heeft u online de keuze uit een aantal populaire modellen. Zoals de klok van Arti en Mestieri. Daarmee weet u zeker dat u altijd goed kunt zien hoe laat het is. En zou u er vlot naar kijken? Dan lijkt het net alsof u een mooi kunstwerk heeft hangen. Waardoor u er op meerdere manieren gebruik van kunt maken.

Het ontwerp is bedacht op basis van een stralende zon. Zodat u er altijd op een prachtige manier van kunt genieten, zelfs als het weer buiten een keer tegenvalt en u wel wat zonnestralen kunt gebruiken. Verkrijgbaar in een glanzende grijze kleur, met verschillende tinten voor een meer speels karakter. Een mooie keuze voor aan de muur, die er ook is in een aantal andere designs. Op die manier kiest u uit de wandklokken eenvoudig voor een mooi model dat past bij de uitstraling die u zoekt.

Retroklok op canvas


Zoekt u iets heel anders binnen de wandklokken, voor jezelf of om iemand anders cadeau te doen? Dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een retroklok. Niet van hout of met andere klassieke materialen, maar volledig op canvas.

Een mooie keuze in een bijzonder ontwerp, bijvoorbeeld van het merk Boltze. Een merk dat bekend staat om de bijzondere modellen. Als een schilderij aan de muur, waar u ondertussen ook de tijd op kunt aflezen. Zodat u altijd precies weet hoe laat het is. En vindt u de tijd even niet belangrijk? Dan kunt u er zelfs gewoon naar kijken om er in alle rust even van te genieten.

Wandklok kopen: DecoAction


Zoals u merkt heeft u de keuze uit allerlei wandklokken voor bij u thuis. Om op een mooie manier gebruik van te maken, bij u aan de muur. De ideale keuze om het eens anders te doen, anders dan met de bekende wijzers richting de getallen die aangeven hoe laat het is.

Bij DecoAction laten we u graag zien welke wanddecoratie er beschikbaar is. In de vorm van een bijzondere klok of met de andere mooie materialen. Bekijk ze online.

Deel met:

Tags:

Inhoudsopgave

 1. Beter kiezen: 3 handige tips
 2. Trends voor 2020
 3. Wandklok kopen: uitgebreid assortiment
Wandklokken vergelijken en een mooie keuze maken voor bij u thuis? Bij ons in de klokkenwinkel kiest u uit een uitgebreid assortiment. Speciaal voor aan de wand, net als in een aantal andere vormen. Bekijk binnen de klokken bijvoorbeeld de fotoklokken, stationsklokken en tafelklokken. Stuk voor stuk mooie modellen, natuurlijk binnen de trends en stijlen voor 2020. Ontdek hoe een boekensteun met een fiets een geweldige klok kan zijn of bekijk de mooie modellen voor aan de wand. In grijs en in zwart, net als in andere klassieke of juist meer moderne kleuren. Prachtig voor aan de muur, zowel thuis als op kantoor. Met een paar handige tips helpen we u eenvoudig beter te kiezen, terwijl we met de stijlen natuurlijk laten zien wat de trends voor 2020 zijn.

Beter kiezen: 3 handige tips


Uit het brede assortiment met wandklokken en andere modellen een keuze maken? Met een paar handige tips wordt dat een stuk eenvoudiger:

▪ Afmetingen van de klok
▪ Stijl: modern of klassiek
▪ Plek op de muur


1. Afmetingen van de klok


Ten eerste, let goed op de afmetingen van de klok. Zoekt u naar een grote wandklok die indruk maakt? Of juist een kleiner model, die u op een leuke manier kunt combineren met de rest van het interieur? Een grote klok kan een statement zijn, terwijl een kleiner model heel praktisch kan blijken.

Met een grote wandklok zorgt u er eenvoudig voor dat u de muur kunt ‘aankleden’. Het is een mooi alternatief voor een schilderij of zelfs een kleur op de muur. Een grote klok zorgt ervoor dat die bovendien goed zichtbaar is, om de tijd altijd eenvoudig af te kunnen lezen.

Tip: kies een maat groter dan u van plan was, als u de ruimte groter wilt laten lijken. En laat kleinere accessoires aan de wand of op een tafeltje eronder weg. Een paar grote dingen hebben een sterker vergrotend effect dan een groter aantal kleine elementen.

2. Stijl: modern of klassiek


Zorgen voor een mooi contract of in de klokkenwinkel juist op zoek naar een model dat past binnen de rest van het interieur? We helpen u graag inspiratie op te doen met de moderne glazen klokken, net als de klassieke exemplaren.

Een moderne klok combineert bijvoorbeeld glas met een vorm van metaal. Het gaat om aluminium of RVS, net als een aantal andere materialen met een mooie glans. Strak afgewerkt en bijvoorbeeld in sierlijke ronde vormen, net als met meer rechte lijnen voor een strakkere presentatie. De klassieke modellen combineren aan de andere kant hout met de meer landelijke materialen. Inclusief sierlijke elementen met veel detail, waardoor de wandklok op een heel andere manier aandacht zal trekken.

3. Plek op de muur


Benieuwd wat de beste plek op de muur is voor de wandklokken? Dat hangt samen met de manier waarop u er graag gebruik van wilt maken. Gaat het om een praktische klok, bijvoorbeeld om op tijd te vertrekken als u de trein moet halen? Ga op meerdere plekken in huis staan. Probeer een plek te vinden vanaf waar u de klok eigenlijk altijd kunt zien.

Is de wandklok vooral een sierelement, bijvoorbeeld omdat u altijd een horloge draagt? Kies dan een grote lege wand of een ander breed oppervlak. Kies een relatief grote klok, die de ruimte daardoor netjes zal vullen.

Tip: wilt u de klok praktisch gebruiken? Let goed op de leesbaarheid. Is er sprake van duidelijke wijzers, ten opzichte van het materiaal van de klok zelf. Dat voorkomt twee keer kijken, om er vervolgens achter te komen dat u eigenlijk al van huis had moeten gaan.

Trends voor 2020


Benieuwd naar de trends voor 2020 als het gaat om wandklokken in de klokkenwinkel? We zetten er twee voor u op een rij:

▪ Grote wandklokken
▪ Online klokkenwinkel

Grote wandklokken


De wand klokken zijn groter dan ooit. Mooi voor op de wand, als alternatief voor een schilderij of een andere vorm van decoratie. In metaal en andere hoogwaardige materialen, die de aandacht trekken. Om de tijd af te kunnen lezen, net als wanneer u dat helemaal niet belangrijk vindt.

Ziet u de klok aan de wand als een accessoire? Kies een grotere afmeting dan u van plan was, om daarmee zoveel mogelijk indruk te maken. Een mooie keuze binnen het interieur, bijvoorbeeld naast de televisie of in de buurt van de open haard. Het zijn geschikte plaatsen in huis. En kiest u voor een grote wandklok? Dan kan dat zomaar een stijlelement worden, zonder dat de daadwerkelijke tijd het meest belangrijk is.

Online klokkenwinkel


De tweede trend binnen de wandklokken is om die online te bestellen. De makkelijkste manier, omdat u daarmee veel meer keuze heeft dan in de gemiddelde fysieke winkel. Blader op uw gemak door de verschillende modellen, en let daarbij goed op de afmetingen. Op die manier vindt u een mooie nieuwe klassieke klok of een modern exemplaar, afhankelijk van waar u naar op zoek bent.Wandklok kopen: uitgebreid assortiment


Een wandklok kopen? Online laten we u graag zien welk assortiment er beschikbaar is. Bestel eenvoudig uw wandklok , dan gaan wij daar meteen mee aan de slag. De snelste en makkelijkste manier om in de klokkenwinkel uw keuze te maken. En wilt u gewoon wat inspiratie opdoen? Blader er doorheen, dan laten we u zien welke mooie modellen bij u aan de muur zouden kunnen hangen.

Vragen over onze wandklokken of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 315 655 078, stuur een e-mail naar klantenservice@decoaction.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van je!

Deel met:

Webwinkels die cadeaus verkopen

25 okt. 2019 12:21:48

Inhoudsopgave

 1. Webwinkels die cadeaus verkopen: een eindeloze zoektocht naar het perfect geschenk?
 2. Kies voor een webwinkel die een gevarieerd assortiment aan cadeaus verkoopt
 3. Toegespitst zoeken binnen een breed assortiment
 4. Sfeervolle woonaccessoires
 5. Praktische en gezellige accessoires voor buiten
 6. Iets moois voor aan de wand
 7. Gezellig koken en tafelen
 8. Geef groen

Webwinkels die cadeaus verkopen: een eindeloze zoektocht naar het perfect geschenk?


Met zoveel webwinkels die prachtige cadeaus verkopen is het aanbod aan online te bestellen geschenken enorm. De ongekende omvang aan mogelijkheden maakt kiezen behoorlijk lastig. Soms resulteert deze zee aan keuzemogelijkheden dan ook in een zoektocht zonder einde. Voor u het weet zijn er dagen verstreken en heeft u tientallen verschillende webshops bezocht. U heeft woonaccessoires gezien en schoonheidsproducten, boeken, knuffels, cadeaubonnen, keukenmachines en sieraden bekeken. U bent het overzicht een beetje kwijt, maar u heeft nog niet gevonden wat u zocht. Hoe vindt u uw weg binnen het eindeloze aanbod aan webwinkels met prachtige spullen?Kies voor een webwinkel die een gevarieerd assortiment aan cadeaus verkoopt


Het gemakkelijkste is het zoeken op een heel specifiek cadeau maar vaak is dat juist het probleem: u weet pas waarnaar u zocht op het moment dat u het vindt. U wilt juist diverse keuzemogelijkheden hebben zonder nog al te veel te moeten specificeren. U wilt u kortom laten verrassen door het aanbod. In dat geval kan het lonen voor een webshop te kiezen die van meerdere markten thuis is en dus cadeaus in verschillende categorieën verkoopt. Zo shopt u bij één winkel binnen een gevarieerd assortiment zonder daarbij het overzicht te verliezen. Zo’n webwinkel is bijvoorbeeld Cadeaushop DecoAction. Hier worden ontzettend veel leuke en originele cadeaus verkocht binnen verschillende categorieën waardoor u altijd een passend geschenk kunt vinden voor heel diverse gelegenheden.

Toegespitst zoeken binnen een breed assortiment


Heeft u eenmaal een leuke webshop gevonden die een scala aan cadeaus verkoopt, dan kunt u heel gering of juist heel specifiek op basis van uw wensen gaan filteren. Dit kan zo simpel zijn als het filteren op basis van een te besteden bedrag. Alle cadeaus die qua prijs hoger liggen dan uw maximum budget zult u dan al niet meer zien. Hiermee boekt u tijdswinst en voorkomt u dat u verliefd wordt op een artikel dat ver buiten de gewenste prijsklasse valt. Verder is het tijdens het online winkelen vaak mogelijk de zoektocht te vergemakkelijken door te kiezen voor een brede categorie producten binnen het assortiment. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan woonaccessoires of specifiek accessoires voor buiten of de keuken. Opnieuw wordt het aanbod dan iets verkleint, terwijl u zich nog wel kunt laten verrassen door het assortiment. Zo zult u uiteindelijk sneller uitkomen bij precies dat ene cadeau waarnaar u op zoek bent.

Sfeervolle woonaccessoires


Met leuke woonaccessoires kan direct persoonlijkheid en sfeer binnen een woonruimte gecreëerd worden. Dit maakt accessoires voor de woonkamer, slaapkamer of woonkeuken dan ook tot leuke cadeaus. Zowel om te krijgen als om te geven. Denkt u bij cadeaus in deze categorie onder meer aan fotolijsten, theelichthouders, sfeerkussens, plantenhangers, een mooie lectuurmand, handige boekensteun of een sfeervolle oliebrander. Vaak worden deze cadeaus in verschillende stijlen verkocht om aan te kunnen sluiten bij diverse interieurs. Kies uit vintage woonaccessoires met een nostalgisch gevoel, juist moderne accessoires of onder meer landelijke en industriële woondecoratie. Verras iemand met een aardigheidje zonder speciale reden, kies een mooi verjaardagscadeau of verwen uzelf met iets leuks. Binnen deze categorie valt altijd een passend geschenk te vinden.Praktische en gezellige accessoires voor buiten


Een cadeau voor de tuin kan heel erg praktisch zijn en is bovendien nog hartstikke leuk om te geven. Denk aan een fris gekleurde gieter, een mooie verzameling plantenbakken, of een originele brievenbus. Leuk als iemand net verhuisd is bijvoorbeeld. Daarnaast worden er cadeaus voor buiten verkocht die zowel functie hebben als gezelligheid bieden. De barbecue voor zomerse buitenmaaltijden is hier een goed voorbeeld van. Of een gezellig sfeerlichtje voor op de tuintafel. Verder zijn er ook genoeg geschenken voor de tuin te vinden die geen praktische kant hebben maar gewoon erg mooi van design zijn. Daarmee brengen ze extra sfeer en geven ze de tuin uitstraling. Zoals bijvoorbeeld een windgong of een draadfiguur. Kortom, een webwinkel die tuinaccessoires verkoopt biedt u tal van leuke cadeaumogelijkheden.

Iets moois voor aan de wand


Ook binnen deze categorie zijn ontzetten veel mooie cadeaus te vinden. Denkt u onder meer aan spiegels, klokken, houten of metalen wanddecoratie, wandverlichting, glasschilderijen of de tegenwoordig erg populaire interieurstickers. Met een muursticker wordt een kale wand in een handomdraai opgefleurd. Dit is een mooi cadeau voor op de muur in de woonkamer maar dankzij allerlei leuke designs zijn interieurstickers ook bij uitstek geschikt voor kinderkamers. Wanddecoratie leent zich eveneens goed om er een geschenk met een persoonlijk tintje van te maken. Kiest u bijvoorbeeld voor een fotolijst gevuld met mooie herinneren of een nostalgisch wandtegeltje met een mooie of grappige tekst die helemaal aansluit bij de ontvanger van het geschenk.

Gezellig koken en tafelen

Zoekt u een cadeau voor iemand die veel tijd in de keuken doorbrengt en geniet van het serveren van zelfbereide maaltijden, taarten of andere heerlijkheden? Dan zult u vast en zeker een passend cadeau vinden dat aansluit bij deze creatieve activiteiten. Kies uit een breed assortiment aan keukengerei, kookboeken, bak boeken, serviesgoed, keukenapparaten en leuke opberg- en bewaarmogelijkheden. Verras uw vriendin met een prachtig dienblad. Maak uw collega blij met een handige thermomok of kies zelf voor een mooie tea for one set. Ook leuk: zelf een pakketje samenstellen uit bijvoorbeeld een kweekset met kruidenschaar en een bijpassende kruidendroger. Binnen deze categorie zijn er mogelijkheden genoeg tot het vinden van een creatief, praktisch of stijlvol cadeau.

Geef groen

Een frisgroene plant naast de bank brengt de kamer tot leven en een mooi samengesteld bos bloemen op tafel misstaat eigenlijk nooit. Een plant of bloem cadeau geven is altijd goed. Kies voor een exotisch exemplaar voor uw vriend met groene vingers. Of juist een plant die weinig aandacht vraagt maar net zo leuk staat voor op kantoor. Deze cadeauvariant is bovendien toepasselijk voor veel verschillende gelegenheden. Of u nu iemand beterschap, geluk of een fijne verjaardag wilt wensen, een bijpassend groen geschenk is altijd te vinden. U kunt dit cadeau extra mooi maken door er bijvoorbeeld een prachtige vaas, bloempot of plantenbak bij te geven.

Deel met:

Wanddecoratie in de woonkamer: uniek in 3D of met een wereldkaart


Wanddecoratie in de woonkamer ophangen en op zoek naar inspiratie? Een kale wand is natuurlijk maar niets, dus het is een uitstekend idee om daar iets moois aan op te hangen. Er is allerlei decoratie beschikbaar, die je bovendien goed in de slaapkamer en op andere plekken in huis kunt gebruiken.
Inspiratie opdoen om de woonkamer te decoreren en benieuwd naar wat er allemaal beschikbaar is? Met ons assortiment maak je een uitstekende keuze, bijvoorbeeld in 3D, met een wereldkaart of door het speciaal boven de bank op te hangen.

Inspiratie: 3D, wereldkaart en meer


Benieuwd naar leuke inspiratie om jouw woonkamer, de slaapkamer of een andere plek in huis te decoreren? Wat dacht je bijvoorbeeld van:

▪ 3D wanddecoratie
▪ Wereldkaart aan de muur
▪ Decoratie boven de bank
▪ In metaal en andere materialen


3D wanddecoratie


3D wanddecoratie is uitstekend geschikt voor de woonkamer. Die ruimte is vaak een van de grootste van het huis. Het is daar belangrijk om niet met te veel kleine delen te werken. Dat gaat snel rommelig staan en maakt veel minder indruk dan wanneer je één groot element ophangt.

De 3D-decoraties zijn extra goed geschikt dankzij de diepte die erin zit. Het zorgt ervoor dat de decoratie aan de wand prachtig tot z’n recht komt en dat je er vanaf de zijkant alvast letterlijk ‘tegenaan kijkt’. Het geeft een heel bijzonder effect, dat er ook voor zorgt dat je er iedere keer iets anders in zal zien. De diepte brengt de decoratie tot leven, als een pronkstuk voor de woonkamer of bijvoorbeeld een ruime slaapkamer.

Wereldkaart aan de muur


Houd je van reizen of zou je dat graag veel meer doen? Dan is het een uitstekend idee om de wereldkaart te gebruiken als wanddecoratie in de woonkamer. Veel van ons houden van de wereld en gaan graag op zoek naar nieuwe bestemmingen. Door een kaart aan de muur te hangen kun je dat anderen laten zien en er bovendien zelf keer op keer van genieten.

Tip: een leuk gesprek aanknopen als er iemand binnenkomt? Hang de wereldkaart op in de gang, zodat je meteen een aanknopingspunt hebt om samen weg te dromen bij allerlei mooie bestemmingen.

Uiteraard is de wereldkaart er in verschillende afmetingen en diverse materialen. Stem het materiaal af op de rest van jouw interieur en kies één maat groter dan je eigenlijk van plan bent. Op die manier maakt de kaart altijd meer indruk, inclusief een klein landje als Nederland. Het kan geen kwaad om goed uit te pakken, zodat je de nadruk kunt leggen op die prachtige accessoire.

Decoratie boven de bank


Los van de wanddecoratie in de woonkamer, de slaapkamer of een andere plek in huis is het belangrijk om goed na te denken over waar je het ophangt. In de woonkamer kun je dat bijvoorbeeld doen boven de bank.

Het is een centrale plek in huis, waar de bank optisch veel ruimte inneemt. Boven de bank is er vaak sprake van een lege wand, die het niet bepaald sfeervol maakt. Met een mooi item aan de muur kun je daar gelukkig eenvoudig wat aan doen. Door de wanddecoratie boven de bank op te hangen hangt het niemand in de weg, terwijl je een gezellige kamer binnen komt lopen die uitnodigt om even lekker te gaan zitten.

In metaal en andere materialen


En twijfel je over het materiaal voor de decoratie? Met name de metalen wanddecoratie is een prachtige keuze. Het is een uniek materiaal voor in huis, waarmee allerlei vormen en kleuren mogelijk zijn.

En sterker nog, je hebt de keuze uit prachtige vlinders of een unieke badkuip aan de wand. En zoek je naar meer moderne en abstracte kunst of ben je gek op vrachtwagens? Het is met metaal allemaal mogelijk. Het materiaal maakt een geweldige indruk en doet het bijvoorbeeld goed in een verder industrieel interieur. Houd je van robuuste elementen en stoere keuzes? Combineer het metaal dan met de wanddecoratie en zorg voor een prachtig item aan de muur.

Aan de wand: de woon- en de slaapkamer


De verschillende soorten wanddecoratie kun je onder andere in de woonkamer goed gebruiken. Kies daar voor de grotere elementen, waarmee je heel duidelijk de aandacht kunt trekken. Je zorgt er daarmee voor dat ze de aandacht krijgen die ze verdienen, om ze letterlijk en figuurlijk te laten stralen.

Tip: gebruik een spotje om de wanddecoratie uit te lichten. Op die manier heb je er ook ’s avonds veel plezier van. En gebruik je 3D decoratie of decoratie van metaal? Dankzij de schaduwen en diepte ontstaat er een heel bijzonder effect.

Uiteraard kun je de wanddecoratie ook in de slaapkamer gebruiken. Houd er wel rekening mee dat die kamer vaak wat kleiner is. Stem de grootte van het item erop af, om voldoende ruimte over te houden voor de andere mooie spullen die je hebt staan en liggen. Ze zijn op die manier goed met elkaar in balans.

Wanddecoratie kopen: uitgebreid assortiment


Wil je wanddecoratie kopen voor de woonkamer, de slaapkamer of een andere kamer in huis? Ontdek de modellen in 3D en van metaal., net als de andere mooie items die er beschikbaar zijn. We zijn jouw specialist in decoratie voor op de wand, waar je thuis op een prachtige manier gebruik van kunt maken. De meeste producten kunnen we bovendien razendsnel leveren, zodat jij ze vlot in huis hebt.

Vragen over wanddecoratie in de woonkamer of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 315 655 078, stuur een e-mail naar klantenservice of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van je!

Deel met:

Wandbord bestellen


Genieten van de helden van weleer en koestert u warme gevoelens bij merken zoals Harley Davidson, Coca Cola en Vespa? Geniet van mooie nostalgische kunst aan de muur. Nostalgic Art voor in en om het huis. Leuk om cadeau te doen en minstens zo leuk om zelf van te genieten.

Wij zetten drie voorbeelden van Nostalgic Art voor u op een rij. Om mentaal even terug in de tijd te reizen. Naar het warme vroeger toen alles beter was. Met een duidelijke wandklok, een thermometer die gezien mag worden of een tinnen wandbord om weg te blijven dromen bij een scooter die nog altijd het straatbeeld beheerst.

Drie voorbeelden van nostalgische kunst


Benieuwd naar onze voorbeelden? Ontdek deze drie vormen van nostalgische kunst:

▪ Tinnen wandbord met een Vespa uit 1955
▪ Harley Davidson thermometer
▪ Retro-wandklok van Coca Cola


Tinnen wandbord met een Vespa uit 1955


Wie heeft er niet ooit opgereden en is toen meteen verliefd geworden? Al bij de introductie van de Vespa in 1955 was duidelijk dat dit een merk en een scooter was om te blijven. En zo geschiedde, omdat we er ook vandaag de dag nog veel gebruik van maken.

De Vespa is er sinds 1955 en dit tinnen wandbord laat ons er op een mooie manier aan terugdenken. Aan de introductie en de nieuwe manier van vervoer, die we tot op dat moment niet kenden. Niet zo stijlvol en ontwikkeld, iets dat vandaag de dag nog altijd heel goed bij ons past.

Het is een mooie verschijning aan de muur. Goed geschikt om zelf op te hangen als Nostalgic Art en daarnaast natuurlijk heel leuk om cadeau te doen. Om iemand anders mee te verrassen, zoals een liefhebber of een eigenaar van een van de scooters. Van nu of van vroeger, omdat het ontwerp door de decennia heen eigenlijk verrassend veel op het origineel is blijven lijken.

Harley Davidson thermometer


Op zoek naar een mooie thermometer, om terug te denken aan de tijden van weleer? Deze Harley Davidson thermometer is dan een uitstekende keuze. Het is de ultieme thermometer voor in een mancave, net als voor buiten in de tuin. Of binnen in de garage, bijvoorbeeld als u daar een mooie motor heeft staan.

De thermometer geeft netjes de temperatuur aan, maar doet natuurlijk veel meer dan dat. Het is Nostalgic Art ten voeten uit, om terug te denken aan de mooie tijden waarin dit merk zich voor het eerst liet zien. En aan de tijd waarin mannen niet zonder zo’n mooie motor wilden, om te laten zien wie zij waren. Bovendien is het merk natuurlijk nog altijd actueel, deels door de warme gevoelens die we hebben bij de eerste jaren daarvan.

De thermometer ziet er prachtig uit, geeft de temperatuur aan en zorgt voor een geweldige verschijning in de garage en op allerlei andere plekken. Ontdek dit stukje nostalgische kunst om dat zelf neer te zetten of om daar iemand anders heel blij mee te kunnen maken.

Retro-wandklok van Coca Cola


Altijd liefhebber geweest van Coca Cola, vooral toen het merk in lang vervlogen tijden voor het eerst op de markt kwam? Het was een letterlijk verfrissing ten opzichte van wat er toen beschikbaar was. En dat is teruggebracht in dit stukje Nostalgic Art, door gebruik te maken van mooi metaal. Een verfrissende keuze aan de muur, die bovendien dienst kan doen als wandklok. Op die manier is het een heel praktische keuze, die er ondertussen geweldig uit zal zien.

Zin in Delicious en Refreshing van Coca Cola? Dan is deze wandklok een uitstekende keuze. Leuk om cadeau te doen en minstens zo leuk om zelf op te hangen. Om het merk op een mooie manier te eren of om zelf iedere keer even terug te denken aan de eerste keer dat je de cola dronk. Uit een blokje of een flesje, waarmee het merk zo iconisch heeft kunnen worden.

Nostalgische kunst kopen: online assortiment


Enthousiast over onze voorbeelden van nostalgische kunst, om op een warme manier terug te denken aan de tijden van weleer? Ontdek daarnaast ook de rest van ons assortiment met Nostalgic Art. Een mooie collectie met items om terug te denken aan vroeger en het interieur op een unieke manier te verrijken. Leuk voor aan de muur of om neer te zetten. Om zelf te bestellen of om iemand anders mee te verrassen, u kunt online de nostalgische kunst bestellen waar u naar op zoek bent.

Deel met:

Het dienblad is goed geschikt om de koffie mee te serveren. En tegelijkertijd is het dienblad geschikt voor heel ander gebruik, waardoor het een mooi element is in uw interieur.

Benieuwd hoe u met het dienblad voor mooie styling kunt zorgen? We zetten een aantal handige tips op een rij:

▪ Boeken op een dienblad
▪ Stapel een paar dienbladen
▪ Combineer leuke kleuren
▪ Hang een blad op
▪ Serveer de lekkerste koffie

Boeken op een dienblad


Leest u graag boeken? Of vindt u het in ieder geval mooi om er een paar neer te zetten of neer te leggen? Zomaar een stapeltje boeken straalt niet zoveel uit. Het ziet er eerder rommelig uit, waardoor dit over het algemeen geen goed idee is. Toch kan het mooier, door gebruik te maken van een dienblad. Op die manier krijgen zowel de boeken als het dienblad een mooie functie binnen de rest van het interieur.

Leg een dienblad op de koffietafel en stapel er een paar boeken op. Of leg de boeken op de kast met daaronder een dienblad. Het wordt daarmee heel duidelijk dat u de beide elementen er bewust heeft neergelegd, waardoor het niet rommelig over zal komen.

Stapel een paar dienbladen


Geen groot liefhebber van boeken, maar het dienblad wel op een mooie manier neerleggen? Dat kan bijvoorbeeld door een paar dienbladen op elkaar te leggen. Combineer ze op een mooie manier, zowel in de lengte als in de breedte. En let ondertussen op de kleuren van de modellen.

De dienbladen op zich zijn prachtig om te zien, waardoor het een goed idee is om ze op deze manier de aandacht te geven. Een mooie en makkelijke manier om het interieur een unieke uitstraling te geven, terwijl dat ondertussen niet veel hoeft te kosten.

Combineer leuke kleuren


Let er bij de dienbladen en andere elementen voor het interieur op dat de kleuren op een goede manier bij elkaar passen. Daarvoor heeft u in principe twee mogelijkheden:

▪ Kleuren combineren
Het is een goed idee om bepaalde kleuren op meerdere plaatsen in huis terug te laten komen. Heeft de wand een mooie blauwe kleur of is dat de kleur van een grote stoel? Laat het terugkomen in het dienblad. Op die manier ontstaat er een fijne rustige uitstraling, waardoor het interieur er mooier uit komt te zien.

▪ Contrasten aanbrengen
Kies ten opzichte van het blauw van de muur eens voor zwart of voor wit, waardoor er een opvallend contrast kan ontstaan. Maak het niet te ‘hard’, maar durf wel te spelen met de verschillende kleuren. Het contrast zorgt ervoor dat een interieur op een mooie manier tot leven kan komen.

De combinaties van kleuren maken de dienbladen een mooie verschijning, waardoor u er meer mee kunt doen dan alleen de koffie serveren.

Hang een blad op


Op een meer unieke manier aan de slag met een dienblad voor in het interieur? Hang er dan eens één op aan de wand. Niet zo gebruikelijk, en juist om die reden een uitstekend idee. Een opvallende verschijning die veel mensen meteen op zal vallen, om er een statement mee te maken.
,
Tip: geef het dienblad aan de wand bij voorkeur voldoende ruimte. Op die manier krijgt het de uitstraling die het verdient, zodat het dienblad goed op zal vallen.

Serveer de lekkerste koffie


En op een meer traditionele manier gebruik maken van een mooi dienblad? Dan is het natuurlijk mogelijk om daar gewoon de koffie op te serveren. En iets anders natuurlijk, zodat u iedereen lekker iets te drinken kunt geven.

Zorg er met het dienblad voor dat u in één keer alles mee kunt nemen, om daar samen van te genieten. En zet het dienblad op een mooie manier op tafel, zodat iedereen het drinken daar van af kan pakken.

Tip: een poef als bijzettafel? Die geeft veel sfeer, maar het is niet altijd makkelijk om het drinken erop te zetten. Met een mooi blad kan dat wel, omdat deze werkt als de bovenkant van een tafeltje. Een mooie manier om de poef alleen als tafel te gebruiken als u die nodig heeft.

Dienblad kopen: online assortiment


Op zoek naar een mooi exemplaar? U kunt online een dienblad kopen bij ons uit het assortiment. Vergelijk de verschillende mooie modellen. Goed geschikt om de koffie op te serveren en om op een andere manier gebruik van te maken binnen het interieur. Doe online inspiratie op met de verschillende dienbladen die er beschikbaar zijn, om die heel eenvoudig en vlot online te bestellen.

Deel met:

Tags:

De deurstopper is een heel handig product voor thuis, om te voorkomen dat deuren dichtgaan of te ver openen. De stopper is wat dat betreft in twee vormen beschikbaar. Het is een handige keuze om te voorkomen dat de deur dicht zal slaan, bijvoorbeeld om even te kunnen ventileren. Op een andere manier kan een stopper voorkomen dat de deur te ver open gaat, waardoor die tegen en wand of een meubel aan zou kunnen komen.

Wij zorgen er met ons assortiment voor dat u het metaal of een ander materiaal kunt gebruiken om de deur voor u open te houden. Een handige keuze, die ervoor zorgt dat de deur open blijft staan. Bijvoorbeeld fijn in het voorjaar en de zomer, als het binnen behoorlijk warm kan worden. U zou dan zelf steeds de deur open kunnen houden, maar daar zit u natuurlijk niet op te wachten. Een stopper voorkomt dat de deur dicht gaat, en voorkomt tegelijkertijd dat de deur dicht zou kunnen slaan.

Voor in de zomer en de winter


Op die manier is de deurstopper voor thuis in het voorjaar en de zomer een heel handige keuze. Leuk voor bij u thuis in een van de mooie ontwerpen, en bovendien goed geschikt als cadeau. Online te bestellen en cadeau et doen, om daar iemand anders blijk mee te kunnen maken.

Tip: gebruik meerdere deurstoppers in huis en stem die mooi op elkaar af. Op die manier is het een praktisch product dat bovendien bijdraagt aan de uitstraling van het interieur.

En benieuwd hoe u er in de winter of de herfst gebruik van kunt maken? Op dat moment kunt u er met de stopper voor zorgen dat de deur een beetje kan ventileren. Heeft de deur de neiging om juist helemaal open of dicht te gaan? Geen probleem, in de beide gevallen kunt u gebruik maken van de stopper.

U kunt de deurstopper plaatsen voor of achter de deur, afhankelijk van de richting die u wilt blokkeren. Op die manier blijft de deur netjes staan zoals u dat graag wilt. Door de stopper ervoor te plaatsen, uiteraard zonder dat de deur daardoor beschadigingen op kan lopen.

Deurstoppers op reis


Recent is er bovendien een nieuwe toepassing bijgekomen. Backpackers en andere reizigers merken soms dat de deur niet op slot kan, terwijl ze zichzelf en hun spullen toch goed willen beschermen. Dan is een stopper voor de deur een goede keuze.

Een aantal van de modellen zal strakker komen te zitten, naarmate de deur harder wordt opengeduwd. Zo’n stopper kan goed voorkomen dat er iemand binnenkomt als u ligt te slapen. Een fijn gevoel, vooral als de deugniet op slot kan en u daar wel graag voor zou zorgen. Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat een te zwaar model dan niet zo goed geschikt is.

Uiteraard denken we graag met u mee over de verschillende deurstoppers die er beschikbaar zijn. Om daar thuis gebruik van te maken, om die cadeau te doen of daar mee te kunnen reizen. Een handig en een mooi model, zodat u de deur netjes af kunt stoppen op het moment dat iemand daar gebruik van wil maken. Zoals u ook kunt voorkomen dat de wind er vat op krijgt of dat het juist niet goed lukt om te ventileren. Wat dat betreft zijn er allerlei mogelijkheden om gebruik te maken van een deurstopper, zodat u de deur netjes in de gaten of in bedwang kunt houden.

Deurstopper kopen: diverse modellen


Interesse in een handige stopper, om daarmee te voorkomen dat de deur open of dicht zal gaan? Zoals gezegd heeft u de keuze uit verschillende mooie ontwerpen. Waaronder die met de dieren van de boerderij, zodat u een leuke deurstopper kunt kopen om aan iemand anders cadeau te doen. Of om thuis gebruik van te maken bij de verschillende deuren, zodat er steeds sprake is van één en dezelfde stijl.

En maak anders gebruik van de gietijzeren modellen. Heel degelijk en goed van kwaliteit, om er op een stevige manier gebruik van te kunnen maken. Een uitstekende keuze voor in en om het huis, ook als de deur wat zwaarder is en u die toch goed tegen wilt kunnen houden. Bekijk online de verschillende modellen die er beschikbaar zijn, we helpen u daarmee graag ideeën op te doen. Voor uzelf of als een cadeau voor iemand anders, u heeft de keuze uit verschillende leuke exemplaren om de deur te kunnen stoppen.

Deel met:

Tags:

Niets zo mooi als houten wanddecoratie. Maar, op welke manier kunt u daar gebruik van maken? De decoratie kan zorgen voor een aantal mooie dieren op de muur, maar er is daarnaast nog veel meer mogelijk.

Wij zetten een aantal ideeën op een rij voor decoratie aan de wand van hout. De ideale keuze om de kamer mooi te decoreren, zodat u daarmee een stijlvolle keuze maakt:

▪ Hout om de televisie
▪ Open haard in het hout
▪ Een complete wand van hout
▪ Hout achter het bed
▪ Houten wanddecoratie: unieke ontwerpen

Hout om de televisie


De televisie is het gezelligste deel van het huis als die aanstaat, maar hoe is dat als u er geen gebruik van maakt? Een groot zwart scherm in beeld is niet de mooiste keuze, maar dat valt met hout gelukkig goed te veranderen.

Gebruik hout om de televisie heen. Op die manier combineert u hout met zwart, voor een nette verschijning die ook gezien mag worden op het moment dat u niet naar de TV kijkt. Het is bijna de moeite waard om de programma’s de volgende keer op een mobiel apparaat te kijken, zodat u daar de televisie niet meer voor hoeft te gebruiken. Een mooie toepassing van houten wanddecoratie, om daarmee de kamer op een bijzondere manier in te richten.

Open haard in het hout


De open haard draait in de basis om hout, waardoor het een uitstekend idee is om daar ook buiten de haard mee te werken. Door de open haard in te bouwen met hout kunt u de wanddecoratie op een bijzonder geslaagde manier gebruiken.

Tip: gebruik hetzelfde hout als in de open haard. Op die manier krijgt die een veel groter effect, omdat de hele wand onderdeel uit lijkt te maken van de haard.

Zorg er rondom de open haard wel voor dat u gebruik maakt van hout en andere materialen die bestand zijn tegen de hoge temperaturen. Op die manier voorkomt u problemen, terwijl de wanddecoratie van hout bijdraagt aan de warme sfeer in de kamer.

Een complete wand van hout


Geen televisie aan de wand en ook geen open haard, maar wel gebruik maken van de houten wanddecoratie? Het is een uitstekend idee om een van de wanden in de kamer een bijzondere kleur of uitstraling te geven. En wat is er dan beter geschikt dan hout? Zorg voor een mooie kleur op de muur, die bovendien karakter en warmte uitstraalt.

Tip: gebruik houten latten in de breedte of de lengte, om de breedte of de lengte van de kamer te benadrukken. De houten wanddecoratie kan de ruimte op die manier langer of breder laten lijken, net als hoger. Door slim met het hout te spelen zorgt u er eenvoudig voor dat de decoratie meerdere doelen kan dienen, zodat u daar een uitstekende keuze mee maakt.

Hout achter het bed


Zoals u het hout in de woonkamer kunt gebruiken kunt u dat ook doen in de slaapkamer. Met name de wand achter het bed is goed geschikt voor de houten wanddecoratie. U zorgt er daarmee voor dat u de slaapkamer als geheel op een warme manier kunt vormgeven, dankzij het gebruik van dit bijzondere materiaal.

Tip: gebruik mooie lampjes op het hout, die omhoog en omlaag schijnen. Op die manier krijgt het bed een heel bijzondere uitstraling, waar de houten wanddecoratie een bijzondere rol in speelt.

Staat in de kamer ook een schouw of een andere mooie kast? Probeer het hout daarin terug te laten komen. Of stem de houten wanddecoratie af op het gebruik van hout op een ander punt in de slaapkamer. Op die manier ontstaat er een eenheid, waardoor de slaapkamer als geheel meer rust uit zal stralen. Een mooie keuze om de kamer met hout te decoreren, zodat u daar volledig tot rust kunt komen en helemaal kunt ontspannen.

Houten wanddecoratie: unieke ontwerpen


Tenslotte kunt u gebruik maken van de mooie houten wanddecoratie als ware kunstwerken. U heeft de keuze uit een breed assortiment. De kunstwerken hebben reliëf, waardoor ze op een mooie manier tot leven zullen komen aan de muur.

De houten wanddecoratie aan de muur zorgt er zowel met de kleuren, het materiaal als de warmte die het uitstraalt voor dat er een bijzondere sfeer ontstaat. Geschikt voor in de woonkamer en in de slaapkamer, net als in de keuken of een andere ruimte. De decoratie van hout is goed geschikt voor bij u thuis en vormt ook een leuk cadeau om anderen mee te verrassen. Wij helpen u graag inspiratie op te doen met ons uitgebreide assortiment, zodat u daar een keuze uit kunt maken.

Deel met:

Lees verder | Geplaatst in Houten wanddecoratie Door Freddy
Er is weinig zó bekend geworden als de combinatie Aap, Noot, Mies. Het is dé lesmethode waarmee generaties zijn opgegroeid en hebben leren lezen. En sterker nog, maar liefst 95 procent van alle inwoners van Nederland kent het en weet wat het is.

Aap Noot Mies is uitstekend geschikt voor mooi servies, om daarmee terug te denken aan de goede oude tijd. Het is voor veel mensen een mooie vorm van nostalgie, om terug te denken aan een periode waarin alles een stuk gemoedelijker leek. Rustiger en zonder de haast van vandaag de dag. Met mooie borden en mooie schalen, die er gelukkig ook vandaag nog zijn.

Ontdek bij ons in de webshop de mooie producten van Aap Noot Mies en denk op die manier weer even terug aan de tijd van toen. Of doe het iemand anders cadeau, die er misschien zelf nog mee heeft leren lezen. Dat is nu namelijk niet meer het geval, maar ook de meeste kinderen weten nog heel goed wat het is en zouden er dus goed gebruik van kunnen maken.

Generaties leerden ermee lezen


De ene na de andere generatie leerde lezen met Aap Noot Mies. Het was dé manier om de eerste woordjes onder de knie te krijgen, zoals dat later gebeurde in groep 3. De kinderen hadden de kleuterklassen gehad en gingen aan de slag met een lesmethode. Ze leerden de letters van het alfabet goed uit te spreken en die zelf ook op te gaan schrijven. Veel mensen kunnen Aap Noot Mies zonder problemen afmaken, waarmee ze laten zien dat het een geweldige indruk op ze heeft gemaakt.

Zowel dertigers, veertigers als vijftigers en ook zestigers zijn er over het algemeen mee opgegroeid. Die laatste twee generaties kunnen Aap Noot Mies over het algemeen nog goed opzeggen. Zij kennen het leesplankje nog, waarbij de aap in de dakgoot zit. Teun probeerde de aap eruit te krijgen, terwijl het hele dorp toekeek. Inclusief poes Mies. Namen waardoor er bij veel mensen weer een belletje gaat rinkelen, zodat ze terug denken aan de mooie tijd waarin ze zelf de eerste lessen kregen om te leren lezen en schrijven.

Autochtonen en allochtonen


Het is opvallend dat zowel autochtonen als mensen met een migratieachtergrond heel goed op de hoogte zijn van het leesplankje. Ook mensen met een Marokkaanse of Turkse achtergrond zijn er in veel gevallen mee opgegroeid, of hebben er gaandeweg mee te maken gekregen. Het leesplankje heeft velen van hen geholpen om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen.

Daardoor is het gelukt om 95 procent van de mensen kennis te laten maken met Aap Noot Mies, waardoor het nog altijd een populaire methode is. En een leuk thema voor allerlei accessoires voor thuis. Goed geschikt als een mooi servies en voor allerlei andere producten, die u natuurlijk online kunt bestellen. Ontdek de mooie borden en bekers, net als de glazen en de andere producten die er beschikbaar zijn. Stuk voor stuk mooie aankopen, voor uzelf of om aan iemand anders cadeau te doen.

Sinds 1937 in de klas


De geschiedenis van Aap Noot Mies gaat terug tot in 1937, toen er al beelden werden gemaakt van het leesplankje in Den Haag. Het zijn de oudste beelden die we kennen van het Leesplankje Aap Noot Mies, wat aangeeft dat we daar al tientallen jaren gebruik van maken.

De leerlingen schrijven de woorden op die de leraar op het bord aanwijst. Het laat goed zien hoe generaties lang er in de praktijk mee werkten, om het lezen en schrijven goed onder de knie te krijgen. De methode is inmiddels wel een beetje veranderd, vooral omdat er vanaf het begin al over gemopperd werd. Toch is Aap Noot Mies uitgegroeid tot een onderdeel van de Nederlandse cultuur, waardoor dit vandaag de dag niet meer weg te denken is.

Leuk servies van Aap Noot Mies


Wij houden die traditie en bekende namen graag in ere, bijvoorbeeld met de producten die er beschikbaar zijn. Om een mooi en compleet servies samen te stellen of om een van de spullen te bestellen als een cadeau voor iemand anders.

Het servies van Aap Noot Mies is uitstekend geschikt om cadeau te doen aan iemand anders of om dat zelf te bestellen. U heeft de keuze uit een breed assortiment, waarmee we er graag voor zorgen dat u op uw gemak inspiratie op kunt doen. Ontdek de verschillende leuke producten, die u zelf op of in de kast kunt zetten en waar u iemand anders op een leuke manier mee kunt verrassen.

Deel met:

Tags:

Het windlicht is geschikt voor binnen en buiten en daarmee een geweldig accessoire voor in en om het huis. En heeft u de smaak te pakken? Dan is ook een lantaarn een geweldige keuze, bijvoorbeeld in combinatie met een lichtslinger.

Zorg er op die manier voor dat u de tuin heel leuk kunt versieren in de winter, terwijl u daar in de zomer op een heel sfeervolle manier gebruik van kunt maken. Met de warmte van een lantaarn in de buurt, zoals u binnen mooi gebruik kunt maken van een windlicht. En met een lichtslinger door de tuin, die helpt om de mooiste elementen met elkaar te verbinden.

Hang de slinger op aan het huis en naar het tuinhuis toe, of langs de schutting. Plaats een lantaarn bij een boom om die een beetje uit te lichten en gebruik de verlichting om de nadruk te leggen op de mooiste elementen in de tuin. Het zijn zomaar een paar tips, waarmee onze klanten ervoor zorgen dat ze hun tuin op een heel sierlijke en sfeervolle manier inrichten.

Sierlijk in de winter


Niets zo leuk als lantaarns en een lichtslinger in de tuin, zelfs als u daar niet in kunt zitten. Tijdens de winterperiode kijkt u waarschijnlijk uit op de tuin, waardoor die wel wat sierlijke elementen kan gebruiken. Zorg er op die manier voor dat u vanuit het huis naar de tuin kunt kijken, als een mooi schilderij dat u aan de muur heeft hangen.

En bijkomend voordeel, de tuin oogt meteen een stuk vriendelijker en veiliger. U kunt zien wat er aan de hand is, vooral als u een paar lantaarns combineert en een lichtslinger gebruikt om die van links naar rechts te bevestigen. Op die manier komt er veel meer licht bij, zonder dat de tuin het sierlijke karakter zal verliezen. Met name in de winter is dat prettig, omdat het vroeg donker wordt en u vanaf dat moment niet meer zou kunnen zien wat er in de tuin gebeurt.

Sfeervol in de zomer


En begint het voorjaar aan te breken of is het inmiddels alweer bijna zomer? Dan is er niets zo fijn als sfeervolle verlichting. De lantaarn is dan uitstekend geschikt, niet in de laatste plaats dankzij het mooie gele licht van een kaarsje.

Tip: kies een lichtslinger met een mooie gelige kleur. Of gebruik zelfs meerdere kleuren, waardoor er automatisch een sfeervol geheel ontstaat. Een leuke keuze voor in de tuin, om daar een feestje te vieren en samen te genieten van een mooie en zwoele avond.

Een lantaarn en een lichtslinger maken de tuin tot een heerlijk sfeervolle ruimte. Op die manier is de verlichting goed geschikt voor in de zomer en de winter, om er heel het jaar door op een mooie wijze gebruik van te kunnen maken. De lantaarns kunnen gewoon buiten blijven hangen en zorgen er zelfs overdag voor dat u iets moois heeft om naar te kijken.

Lantaarn met een lichtslinger


En wilt u het helemaal goed doen? Als u gebruik maakt van kleinere lantaarns laten die zich zelfs goed combineren met een lichtslinger. Gebruik een slinger om een paar leuke bollen op te hangen, net als kleine lantaarns. Die kunnen wiegen in de wind, waardoor ze zorgen voor zowel de verlichting als een beetje beweging in de tuin.

Het laat goed zien dat u meerdere kanten op kunt met zowel de lichtslingers als met de lantaarns en de andere producten. Ontdek op die manier leuke creatieve mogelijkheden om de tuin te versieren. Eenvoudig online verkrijgbaar, zodat u er op een voordelige manier gebruik van kunt maken om de tuin tot een bijzondere keuze te maken.

Windlicht op tafel


Een mooie aanvulling op zowel de slingers als de lantaarns zijn de windlichten. Die zijn goed geschikt voor op tafel. De glazen bollen voorkomen dat de wind vat krijgt op de kaarsjes die u erin plaatst. Dat zal binnen niet snel het geval zijn, maar voorkomt vooral buiten dat het kaarsje makkelijk uit gaat.

Online heeft u de keuze uit een groot aantal windlichten. Zorg er daarmee voor dat u een mooie combinatie maakt met de slingers of de lantaarns. Of doe inspiratie op met wat er beschikbaar is, zodat u meer ideeën op kunt doen voor in de tuin.

En heeft u vragen over de verschillende soorten verlichting om in de tuin gebruik van te maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mooie producten en hoe u die in de tuin kunt gebruiken.

Deel met:

Tags:

Lees verder | Geplaatst in Tuinstekers en Tuindecoratie Door Freddy
Een vuurschaal kopen en het vuur met minder rook aansteken? Wel zo vriendelijk naar de buren toe en handig om zelf niet in de rook te zitten. Een vuur in de tuin is namelijk hartstikke gezellig, maar kan ook eenvoudig leiden tot erg veel rook.

Een vuurschaal zorgt voor een heerlijke sfeer om met vrienden van te genieten. En om het ook naar de buren toe leuk te houden kunt u een paar handige tips toepassen, die zorgen voor minder rook.

Vuur met minder rook in de vuurschaal


Een vuurschaal biedt warmte en gezelligheid. U zou de buren iedere keer uit kunnen nodigen om de overlast van rook te voorkomen. Makkelijker is het om zelf een paar handige tips toe te passen, zodat het vuur van zichzelf minder zal roken:

▪ Zorg voor voldoende warmte van het vuur

▪ Bouw een tipi: voldoende zuurstof

Voldoende warmte van het vuur


Een warmer vuur rookt minder. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van echt goed gedroogd hout. Dat is hout dat een paar jaar heeft liggen drogen, zodat er zo min mogelijk vocht in over is. Houd er bovendien rekening mee dat pallethout vurenhout warmer wordt dan veel andere houtsoorten. Die hogere temperaturen zijn een goed idee, omdat er op die manier weinig rook zal ontstaan.

Toch is het over het algemeen slimmer om gebruik te maken van hout van de eik of hout van de beuk. Door dat hout 1 tot 2 jaar te laten drogen ontstaat er een goede basis voor in de vuurschaal. Het hout heeft een trage verbranding, waardoor het makkelijker is om een mooi vuur te bouwen en dat vervolgens ook zo te houden. Bovendien zal het hout een gelijkmatige warmte geven en heeft u minder last van spatten dan bij andere houtsoorten.

Het hout van de eik of de beuk is in aanschaf soms wat duurder. Toch hoeft dat niet te betekenen dat ook het vuur dat u brandt in de vuurschaal duurder wordt. Als het hout langer blijft branden verdient u de hogere bedragen die u betaalt namelijk makkelijk terug. Op die manier kan het zeer de moeite waard zijn om wat duurder hout te kopen, waarmee u er vervolgens voor zorgt dat u er langer plezier van heeft. De kosten van het vuur nemen dan juist af, terwijl u er bovendien voor kunt zorgen dat er minder sprake is van rook. Op die manier houdt u ook de buren makkelijker te vriend, omdat zij geen last zullen hebben van de momenten waarop u gebruik maakt van de vuurschaal.

Bouw een tipi: voldoende zuurstof


Wilt u voorkomen dat de vuurschaal leidt tot te veel rook? Dan is het bovendien verstandig om het hout neer te zetten in de vorm van een tipi. Zet de blokken tegen elkaar aan en zorg ervoor dat er voldoende ruimte onder ontstaat.

Die ruimte onder de blokken is heel belangrijk voor het vuur. Een vuur zal namelijk meer gaan roken op het moment dat er sprake is van te weinig zuurstof. Is er juist voldoende zuurstof beschikbaar? Dan zal er minder rook ontstaan, waardoor het vuur beter zal branden. Er komt minder rook vrij, terwijl u kunt genieten van een mooier en hoger vuur in de vuurschaal. Dat betekent dat u kunt rekenen op veel warmte, wat de beperking van de rook ook weer ten goede komt. De verschillende factoren kunnen elkaar versterken, zodat u er eenvoudig voor zorgt dat u een mooi vuur maakt waar ook de buren geen last van zullen hebben.

Zorg er tijdens het vuur voor dat de blokken mooi tegen elkaar aan blijven staan. En raken de blokken opgebrand? Het is verstandig om het hout regelmatig te herschikken, bijvoorbeeld als u er nieuwe blokken bij wilt plaatsen. Zorg er in de vuurschaal voor dat er steeds sprake is van een tipi. Zolang er voldoende zuurstof onder de blokken blijft komen zal het vuur niet te veel gaan roken. Op die manier geniet u zelf van een aangenaam vuur in de tuin, met de vuurschaal die u online bij ons kunt kopen.

Vuurschaal kopen: uitgebreid assortiment


Een vuurschaal kopen en er daarmee voor zorgen dat er een vuur ontstaat dat niet te veel zal roken? Dat hangt niet af van het type schaal dat u gebruikt, maar vooral van de manier waarop u het vuur stookt.

Wat dat betreft kunt u online een keuze maken uit de verschillende mooie vuurschalen die er beschikbaar zijn. En vergelijk ze met de vuurkorven, waarvoor in principe hetzelfde geldt. Bekijk de korven en de vuurschalen, om daar een mooi warm vuur met voldoende zuurstof in te maken.

Deel met:

Tags:

Lees verder | Geplaatst in Tuinstekers en Tuindecoratie Door Freddy
Een terraskachel kopen, of twijfelt u ten opzichte van een buitenhaard? Er zijn mensen die de twee onterecht door elkaar heen gebruiken. Er is namelijk een groot verschil tussen de beiden, ook al valt dat er aan de buitenkant niet altijd meteen aan af te zien.

Koopt u bijvoorbeeld een Esschert Design terraskachel? Dan werkt deze heel anders dan een buitenhaard. Er is sprake van een gesloten deurtje voor de verbranding. Als het gevolg daarvan zal de verbranding meer efficiënt zijn, kunt u rekenen op meer warmte en heeft u tegelijkertijd minder last van rook. Het zijn een paar belangrijke voordelen van een terraskachel, waardoor het de moeite waard is om die te verkiezen boven een buitenhaard.

Gesloten deurtje: efficiënte verbranding


Het sluiten van het deurtje bij een terraskachel is belangrijk, omdat de verbranding op die manier veel efficiënter zal zijn. Het deurtje is geplaatst om er hout in te kunnen plaatsen. Zodra u dat aansteekt is het niet meer nodig om het deurtje open te houden. En sterker nog, het is voor de verbranding beter om die op dat moment te sluiten.

Bij een buitenhaard heeft u die mogelijkheid niet. Er is sprake van een open gedeelte om het hout te plaatsen. Dat is makkelijk, maar leidt er ook toe dat er zuurstof vanaf de zijkant aangevoerd kan worden. Vooral op het moment dat het een beetje begint te waaien kan de aanvoer sterk variëren. Het ene moment is er veel zuurstof beschikbaar, terwijl die daarna weer wegvalt. Dat komt de efficiëntie van de verbranding niet ten goede.

Een terraskachel is op die manier een betere keuze dan een buitenhaard. De kachel met een gesloten deurtje zal op een meer stabiele manier branden. En door het deurtje te sluiten heeft u er bovendien veel minder omkijken naar, omdat er gelukkig niet zo snel iets kan gebeuren.

Meer warmte uit een houtkachel


Die efficiënte verbranding door de terraskachel zorgt er bovendien voor dat er meer warmte ontstaat. Op die manier is een houtkachel een fijne keuze, op het moment dat het buiten wat kouder begint te worden. Een buitenhaard geeft uiteraard ook warmte, maar moet de open structuur compenseren. Als het gevolg daarvan gaat er meer warmte verloren, waardoor het minder goed mogelijk is om daar met elkaar gebruik van te maken. Bovendien is een haard vaak vanaf één kant het mooist, waardoor het lastig is om er aan de andere kant bij te gaan zitten.

Een terraskachel is dan een goede keuze, omdat het goed mogelijk is om daar met meerdere personen omheen te gaan zitten. Er komt naar alle kanten toe warmte vanaf. De verwarming zorgt ervoor dat het goed mogelijk is om lekker laat buiten te blijven zitten, zelfs als het eigen te koud wordt om nog veel naar buiten te gaan.

Minder last van rook


De terraskachel zorgt er verder voor dat u minder last zal hebben van rookontwikkeling. Door het deurtje te sluiten kan de rook alleen naar boven toe. Als u een model kiest dat hoger is dan uzelf als u gaat zitten betekent dit dat u geen last zal hebben van de rook. De rook stijgt boven u uit en kiest dan z’n weg. Op die manier werkt een kachel vaak fijner dan een open haard. Die kan er immers ook naar de zijkant toe voor zorgen dat er rook kan ontstaan, waardoor u daar wel last van kunt krijgen.

Dankzij de efficiënte verbranding zal de terraskachel überhaupt leiden tot minder rookontwikkeling, waardoor het zelfs niet erg zou zijn als de rook wel een keer uw kant op zou komen. Er is sprake van een meer nette verbranding, zodat ook buren en anderen die in de buurt wonen er over het algemeen minder last van zullen hebben.

Terraskachels: uitgebreid assortiment


Wat dat betreft heeft de terraskachel een aantal interessante voordelen te bieden, vooral ten opzichte van de buitenhaard waar u gebruik van kunt maken. Het is in ieder geval verstandig om de twee goed uit elkaar te houden, omdat ze op een andere manier in elkaar zitten. Vergelijk de buitenhaard met een terraskachel en maak op die manier een keuze, bijvoorbeeld aan de hand van de bovenstaande voordelen.

En wordt het voor u een terraskachel? Online heeft u de keuze uit een breed assortiment. Vergelijk de verschillende modellen, om daarmee zelf in de tuin te kunnen zitten of daar iemand anders mee te kunnen verrassen. U heeft de keuze uit diverse modellen, altijd op basis van hoge kwaliteit en natuurlijk voor een scherpe online prijs.

Deel met:

Tags:

Lees verder | Geplaatst in Tuinstekers en Tuindecoratie Door Freddy
Een brievenbus kopen en daarvoor op zoek naar een mooi en bijzonder model? Een bus met een rood vlaggetje is dan een uitstekende keuze. Typisch naar het Amerikaanse model, dat een heel handig extraatje blijkt te bieden.

Op die manier is een brievenbus veel meer dan een postgleuf in de deur. Sterker nog, het is een onderdeel van de tuin dat er tegelijkertijd voor zorgt dat u meteen ziet wanneer er post is.

De manier waarop we vandaag de dag gebruik maken van een brievenbus is wat dat betreft heel anders dan hoe we dat in het verleden deden. Het betekent dat de postbode vandaag meer meters moet maken, zodat we weer gewoon kunnen zien of er post is. We gaan terug in de historie van de brievenbus met het rode vlaggetje, waarvan u online nog altijd een prachtig model kunt bestellen.

Staande brievenbus: vooraan in de tuin


Oorspronkelijk hadden de voordeuren geen gleuf, om daar de post doorheen te doen. In plaats daarvan werd er gebruik gemaakt van een staande brievenbus, in de meeste gevallen helemaal vooraan in de tuin. Dat betekende gemak voor de postcode, maar zorgde ook voor een idee van privacy. De bode hoefde het erf van de mensen niet op te komen, om de brieven en andere post te kunnen bezorgen. In plaats daarvan stond er vooraan in de tuin een brievenbus. Het was voldoende om daarvan de klep te openen en aan te geven dat er post in lag.

De brievenbus vooraan in de tuin komt op met name het platteland nog geregeld voor. In de stad is er vaak geen sprake van een voortuin om de bus in te plaatsen. En ook in andere delen van Nederland is het niet meer zo gebruikelijk om hier gebruik van te maken. Dat betekent dat we het vaak moeten doen met een brievenbus in de deur, maar ook dat de postbode meer meters moet maken. Het is wat dat betreft om twee redenen leuk om gebruik te maken van een staand model. Met het rode vlaggetje natuurlijk, omdat die op een heel handige manier van pas blijkt te komen.

Langwerpig: ruimte voor grote brieven


De staande brievenbus kennen we in Nederland inmiddels ook, vooral op een meer klassieke manier. Dat betekent dat de klassieke langwerpige vorm er niet altijd meer in zit. En dat is jammer, omdat die vorm zo handig is om de post in te doen. Zowel kleine als grote brieven passen er goed in, net als kleine pakketjes. De enige uitzonderingen vormen brievenbuspakjes, die vaak net wat te groot zijn om er goed in te doen. Wat dat betreft is het bij de aankoop van een moderne of een klassieke brievenbus uit de geschiedenis verstandig om goed te kijken naar de vormgeving daarvan.

Vlaggetje: meteen zien of er post is


En dan het rode vlaggetje, zoals bij de brievenbus Rosanna: waar is dat voor? Het is voor veel mensen een mooi onderdeel van de bus. De geschiedenis gaat lang terug tot in Amerika, waar de rode kleur onderdeel uitmaakt van de vlag. Dat is in Nederland ook het geval, maar niet op de manier zoals de Amerikanen daar trots op kunnen zijn. Wat dat betreft lijkt het rood daar naar te verwijzen. Bovendien valt het rood goed op ten opzichte van het grijs, zwart of groen als gebruikelijke kleuren voor de brievenbus. Daardoor valt goed te zien of er post is.

Dat is namelijk de reden dat het rode vlaggetje op de brievenbussen zit. Op het moment dat de postbode er de krant of de post in doet zet hij of zij het vlaggetje omhoog. Het is op die manier heel eenvoudig om na te gaan of er post is, waardoor bewoners dat niet steeds zelf hoeven te controleren. Als het vlaggetje naar beneden blijft is er nog geen post, terwijl een omhoog staand vlaggetje aangeeft dat er wat in zit. Op die manier is een mooi onderdeel van de bus bovendien op een leuke manier functioneel, zoals we dat van andere staande brievenbussen over het algemeen niet kennen.

Enthousiast over de brievenbus met het rode vlaggetje? Die is online te koop, net als de verschillende andere modellen. Vergelijk online de verschillende brievenbussen, zodat u daar op uw gemak een keuze uit kunt maken. Voor een mooi historisch model die zo uit het verleden lijkt te komen, of een moderne bus met een meer ronde vormgeving. En heeft u vragen over een van de modellen of het vlaggetje? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

Deel met:

Tags:

Lees verder | Geplaatst in Tuinstekers en Tuindecoratie Door Freddy
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5


Omhoog