Duurzame decoratie? Metalen wanddecoratie van gerecycled materiaal

Duurzaamheid viert hoogtij, we willen iets moois aan de muur dat onze ecologische voetafdruk aan de andere kant niet verder vergroot. Op zoek naar duurzame decoratie voor aan de muur? Metalen wanddecoratie vormt een goede keuze, dit wordt veelal gemaakt van gerecycled materiaal. Dat heeft uiteraard te maken met verschillende factoren. Het metaal laat zich eenvoudig recyclen en metaal is bovendien goed geschikt voor een mooi stuk decoratie met een bijzonder 3D-effect.

Recyclen van metaal

Metaal is een verzamelnaam voor verschillende specifieke materialen, zoals ijzer, koper, lood, aluminium, zink en tin. Binnen de recycling van metaal bestaat er een belangrijk onderscheid tussen die materialen. IJzer behoort tot het ferro schroot dat met een magneet gemakkelijk op te pakken valt, de andere metalen behoren tot het non-ferro schroot. Het is met name ijzer dat zich eenvoudig laat recyclen, omdat het gemakkelijk tussen de rest van het vuil uit te pakken is. Vervolgens is het voldoende om het ijzer tot hoge temperatuur te verhitten en om te smelten tot een nieuw stuk metaal. Er gaat nauwelijks metaal verloren, waardoor de recycling een nieuw startpunt helpt te creëren zonder dat het milieu daar veel hinder van ondervindt.

Metalen wanddecoratie voor aan de muur

Het nieuwe metaal zoals ijzer vormt vervolgens de basis voor metalen wanddecoratie. IJzer laat zich goed bewerken, waardoor er verschillende vormen en maten mogelijk zijn. Voorbeelden van metalen wanddecoratie zijn bijvoorbeeld metalen bomen voor aan de muur, net als een stoer vliegtuig of de afbeelding van een dier. Het unieke van de metalen wanddecoratie is dat deze doorgaans wordt opgebouwd uit verschillende lagen. Op die manier ontstaat het benoemde 3D-effect, op basis waarvan er een bijzonder stukje design in huis bij komt.

De natuur centraal

Benieuwd naar de metalen wanddecoratie die u kunt bestellen? In veel van de decoratie voor aan de muur staat de natuur centraal. Het gaat om bomen en landschappen, net als om de prachtige dieren die we om ons heen tegen kunnen komen. Het zijn die elementen die zorgen voor een mooie verschijning aan de wand, op basis van gerecycled materiaal. Wilt u zelf metalen wanddecoratie bestellen, zodat u uw interieur meer glans kunt geven door middel van een gerecycled stuk decoratie aan de wand? Blader door ons uitgebreide assortiment of neem contact op voor meer informatie.