Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Vuurschaal met minder rook: twee handige tips

Vuurschaal met minder rook: twee handige tips
Een vuurschaal kopen en het vuur met minder rook aansteken? Wel zo vriendelijk naar de buren toe en handig om zelf niet in de rook te zitten. Een vuur in de tuin is namelijk hartstikke gezellig, maar kan ook eenvoudig leiden tot erg veel rook.

Een vuurschaal zorgt voor een heerlijke sfeer om met vrienden van te genieten. En om het ook naar de buren toe leuk te houden kunt u een paar handige tips toepassen, die zorgen voor minder rook.

Vuur met minder rook in de vuurschaal


Een vuurschaal biedt warmte en gezelligheid. U zou de buren iedere keer uit kunnen nodigen om de overlast van rook te voorkomen. Makkelijker is het om zelf een paar handige tips toe te passen, zodat het vuur van zichzelf minder zal roken:

▪ Zorg voor voldoende warmte van het vuur

▪ Bouw een tipi: voldoende zuurstof

Voldoende warmte van het vuur


Een warmer vuur rookt minder. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van echt goed gedroogd hout. Dat is hout dat een paar jaar heeft liggen drogen, zodat er zo min mogelijk vocht in over is. Houd er bovendien rekening mee dat pallethout vurenhout warmer wordt dan veel andere houtsoorten. Die hogere temperaturen zijn een goed idee, omdat er op die manier weinig rook zal ontstaan.

Toch is het over het algemeen slimmer om gebruik te maken van hout van de eik of hout van de beuk. Door dat hout 1 tot 2 jaar te laten drogen ontstaat er een goede basis voor in de vuurschaal. Het hout heeft een trage verbranding, waardoor het makkelijker is om een mooi vuur te bouwen en dat vervolgens ook zo te houden. Bovendien zal het hout een gelijkmatige warmte geven en heeft u minder last van spatten dan bij andere houtsoorten.

Het hout van de eik of de beuk is in aanschaf soms wat duurder. Toch hoeft dat niet te betekenen dat ook het vuur dat u brandt in de vuurschaal duurder wordt. Als het hout langer blijft branden verdient u de hogere bedragen die u betaalt namelijk makkelijk terug. Op die manier kan het zeer de moeite waard zijn om wat duurder hout te kopen, waarmee u er vervolgens voor zorgt dat u er langer plezier van heeft. De kosten van het vuur nemen dan juist af, terwijl u er bovendien voor kunt zorgen dat er minder sprake is van rook. Op die manier houdt u ook de buren makkelijker te vriend, omdat zij geen last zullen hebben van de momenten waarop u gebruik maakt van de vuurschaal.

Bouw een tipi: voldoende zuurstof


Wilt u voorkomen dat de vuurschaal leidt tot te veel rook? Dan is het bovendien verstandig om het hout neer te zetten in de vorm van een tipi. Zet de blokken tegen elkaar aan en zorg ervoor dat er voldoende ruimte onder ontstaat.

Die ruimte onder de blokken is heel belangrijk voor het vuur. Een vuur zal namelijk meer gaan roken op het moment dat er sprake is van te weinig zuurstof. Is er juist voldoende zuurstof beschikbaar? Dan zal er minder rook ontstaan, waardoor het vuur beter zal branden. Er komt minder rook vrij, terwijl u kunt genieten van een mooier en hoger vuur in de vuurschaal. Dat betekent dat u kunt rekenen op veel warmte, wat de beperking van de rook ook weer ten goede komt. De verschillende factoren kunnen elkaar versterken, zodat u er eenvoudig voor zorgt dat u een mooi vuur maakt waar ook de buren geen last van zullen hebben.

Zorg er tijdens het vuur voor dat de blokken mooi tegen elkaar aan blijven staan. En raken de blokken opgebrand? Het is verstandig om het hout regelmatig te herschikken, bijvoorbeeld als u er nieuwe blokken bij wilt plaatsen. Zorg er in de vuurschaal voor dat er steeds sprake is van een tipi. Zolang er voldoende zuurstof onder de blokken blijft komen zal het vuur niet te veel gaan roken. Op die manier geniet u zelf van een aangenaam vuur in de tuin, met de vuurschaal die u online bij ons kunt kopen.

Vuurschaal kopen: uitgebreid assortiment


Een vuurschaal kopen en er daarmee voor zorgen dat er een vuur ontstaat dat niet te veel zal roken? Dat hangt niet af van het type schaal dat u gebruikt, maar vooral van de manier waarop u het vuur stookt.

Wat dat betreft kunt u online een keuze maken uit de verschillende mooie vuurschalen die er beschikbaar zijn. En vergelijk ze met de vuurkorven, waarvoor in principe hetzelfde geldt. Bekijk de korven en de vuurschalen, om daar een mooi warm vuur met voldoende zuurstof in te maken.