De vuurhaard verschijnt in steeds meer tuinen. Dat is niet zo gek, met de relatief frisse lente en herfst in Nederland zorgt de haard in de tuin er eenvoudig voor dat we veel sneller naar buiten kunnen en daar bovendien langer kunnen blijven zitten. De vuurhaard zorgt voor mooie sfeerverwarming in de tuin, dankzij het kampvuur in de haard is het al vanaf maart mogelijk om ‘s avonds naar buiten te gaan.

Kampvuur in een vuurhaard

Een vuurhaard is eigenlijk niets anders dan een kampvuur in een afgesloten bak. Uiteraard zijn er verschillende varianten verkrijgbaar, zoals de vierkante of de ronde modellen. Van een traditionele vuurhaard tot de meer moderne modellen, u kunt ze eenvoudig online bestellen. Het gaat om vuurkorven van degelijke materialen, beschikbaar in verschillende formaten voor in de kleine of juist de wat grotere tuin. Dankzij het kampvuur in de vuurhaard ontstaat er een fijne sfeer en voldoende warmte om lang buiten te blijven zitten, zelfs wanneer het ‘s avonds in maart nog snel af blijft koelen.

Sfeerverwarming in de tuin

De vuurhaard zorgt vanaf de eerste weken in maart voor een voldoende warme temperatuur om lekker buiten te blijven zitten, tijdens het zomerseizoen zorgen de vuurkorven voor een uiterst gezellige sfeer. Het knapperende vuur is iets dat haast niemand kan weerstaan, getuige de voorliefde van veel mensen voor een open haard in huis. Dat vraagt om een rookkanaal en ingrijpende aanpassingen, een vuurhaard kunt u eenvoudig neerzetten. Dankzij de opvangschalen en de gesloten constructies blijft het vuur netjes in de haard, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de tuintegels, de vlonder of de rest van de tuin.

Buitenleven vanaf maart

De vuurhaard maakt het buitenleven al vanaf maart mogelijk, u hoeft niet langer te wachten tot het in mei of juni ‘s avonds voldoende warm blijft om buiten te blijven zitten. Begint het af te koelen, bijvoorbeeld op het moment dat de zon onder gaat? Zorg voor voldoende hout in de vuurhaard en ga er samen dicht omheen zitten om van de warmte te genieten. U kunt de vuurhaarden eenvoudig online bestellen, u heeft de keuze uit tal van modellen. Zowel de traditionele vuurhaard als de meer moderne vuurhaard staat binnen een paar dagen bij u in de tuin.