Een voederplank maakt het de vogels in de tuin gemakkelijk bij u te komen eten. Ze houden van verschillende soorten voer dat u kunt aanbieden op de plank. Blader door de verschillende vogelvoederhuisjes en planken die er beschikbaar zijn om daar op uw gemak een keuze uit te maken. Een voederplank vormt een uitstekende keuze in de tuin, u zorgt er daarmee voor dat de vogels zich meer dan welkom voelen en ook nog eens terug zullen komen.

Voederplank voor vogels

De voederplank voor vogels maakt het hen gemakkelijk, waarmee u op een leuke manier kunt bijdragen aan hun kansen om voedsel te vinden. Het is uiteraard van belang om er de juiste soorten voedsel op te leggen, net zoals u dat in een vogelvoederhuisje zou doen.

Voedertips voor de vogels

Benieuwd naar een aantal voedertips voor op de voederplank? Het is bijvoorbeeld een goed idee om gebruik te maken van strooivoer. Dit is vanaf het najaar te koop bij de dierenwinkels, de tuincentra en supermarkten. De mengsels met grote korrels zijn niet geschikt voor tuinvogels, dus probeer daar mee op te passen. In plaats daarvan zijn de zaadmengsels veel beter geschikt, die bevatten stukjes maïs, kleine zaden, zonnebloempitten en stukjes pinda.

Ook vetbollen zijn een goed idee, vooral als het wat kouder is. Het mag daarvoor niet te warm zijn, anders zullen ze bederven. De vetbollen op de voederplank leveren de vogels veel energie en bestaan over het algemeen uit een zadenmengsel in een harde soort vet.

Tenslotte is het in de winter een goed idee om op de voederplank ruimte te maken voor pinda’s. Dit is iets waar veel vogels van houden. Haal ze in de zomer en de lente liever naar binnen, omdat de jonge vogels de pinda’s nog niet goed kunnen verteren. Het is wat dat betreft een beter idee om wat fruit te voeren op de voederplank zodra de lente aanbreekt. Daar hebben de vogels op dat moment veel meer aan.

Voederplank kopen

Een voederplank of een vogelvoederhuisje kopen? Dat doet u uiteraard gewoon online. U betaalt een scherpe prijs voor de verschillende mooie voederplanken, die u bovendien snel in huis heeft. Blader door de verschillende voederplanken om daar uw keuze uit te maken. We gaan er meteen voor u mee aan de slag en maken de verzending in orde.