Gratis verzending vanaf € 50,- (NL,BE,DE)      Op voorraad: Voor 14.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden       14 dagen retourrecht      Onafhankelijke klantenbeoordeling door Kiyoh   

Veilig de vuurschaal in de tuin aansteken: 3 praktische tips

Niets zo sfeervol en warm als een vuurschaal in de tuin: een uitstekende keuze voor het voorjaar en de zomer. Om samen met vrienden van te genieten, als het begint af te koelen in de tuin. Maar, hoe steekt u de vuurschaal op een veilige manier aan? We zetten een aantal handige tips op een rij.

Grote prop van papier


Begin bij voorkeur met een grote prop van papier. Gebruik bijvoorbeeld een oude krant, die goed dienst kan doen als de basis om het vuur te maken. Het papier zal gemakkelijk branden en een aantal grote vlammen geven, waarmee het mogelijk wordt om het eerste hout aan te steken. Het is dan niet nodig om met een lucifer of een aansteker in de buurt van het hout te blijven, tot het zal ontbranden. Probeer een prop te maken die ongeveer een derde van de vuurschaal omvat, zodat er voldoende ruimte is voor het hout om aan te steken.

Droge blokjes hout op elkaar


Het is net voordat u het papier aansteekt verstandig om een aantal droge blokjes hout op elkaar te leggen in de vuurschaal. Door die op te stapelen liggen ze klaar om aangestoken te worden, zodat u aan de slag kunt met het papier.

Zorg ervoor dat het papier zodra het eenmaal brandt de kans heeft om de blokjes aan te steken. Leg ze dichtbij genoeg, zodat het vuur over kan slaan. Zodra de blokjes eenmaal beginnen te branden heeft u meer tijd om het vuur op te gaan bouwen, waardoor u op de goede weg bent om veilig te genieten van de vuurschaal.

Aanmaakblokjes aansteken en hout opstapelen


Eventueel kunt u bij de kleine blokjes met hout ook een paar aanmaakblokjes gebruiken, waardoor het gemakkelijker wordt om het vuur op te bouwen. Zodra dit lukt kunt u er meer hout op gaan stapelen. De grotere blokken hout hebben meer tijd nodig om te gaan branden, maar zullen het vervolgens ook langer doen. Maak op die manier een afweging tussen grote en kleine blokken, waarbij u het formaat steeds een beetje laat toenemen. Op die manier kunt u de vuurschaal of vuurkorf veilig aansteken, om daar samen met vrienden van te genieten.