De spaarpot is een leuk cadeau voor kinderen en voor volwassenen, we zouden immers allemaal wel wat meer willen sparen om ook wat meer over te houden. Er zijn allerlei leuke spaarpotten beschikbaar, waarvan het spaarvarken natuurlijk de meest bekende is. Waar komt dat idee van een spaarvarken eigenlijk vandaan, waarom is het geen ander dier geworden? Daarvoor moeten we terug naar de tijd van de boeren.

Toen Nederland nog een vooral agrarische samenleving vormde bestonden er weinig mogelijkheden om geld te sparen. Een boer had echter wel een andere troef in handen, namelijk het varken. De boer mestte het varken maandenlang dik om tot de slachtmaand november te kunnen wachten. Door pas in november te slachten wist hij dat er een volle provisiekast zou volgen om de winter in te gaan.

Op die manier is het idee van een ‘spaarvarken’ ontstaan. Vandaag de dag bestaan er ook spaarpotten van andere leuke dieren en bijvoorbeeld auto’s of in andere modellen. Daardoor is het onder andere een populair relatiegeschenk geworden.

Relatiegeschenk van banken


Met name banken geven graag spaarpotten weg als relatiegeschenk. Het is echter ook een uitstekend idee om jezelf daarmee te verwennen of daarmee iemand anders een keer te verrassen. En geef je een spaarpot cadeau? Dan kun je samen afspreken om er zo nu en dan wat geld in te doen. Op die manier sparen jullie samen voor een uitje dat jullie samen kunnen ondernemen, uiteraard met het gespaarde geld.

Online spaarpot kopen


Online een spaarpot kopen en die cadeau doen of gewoon zelf houden? Je hebt de keuze uit verschillende mooie spaarpotten. Bekijk bijvoorbeeld de bekende spaarvarkens met een twist, net als de uilen of een stoer model van een motor.

De spaarpot kent tegenwoordig allerlei mooie uitvoeringen, waardoor het hartstikke leuk wordt om er af en toe wat geld in te doen en daarmee te sparen. De spaarpotten zijn nog steeds uitstekend geschikt om de kinderen te laten sparen en ze maken het bovendien gemakkelijk om zelf wat meer geld over te houden.

Bestel je de spaarpotten online? We hebben ze gewoon voor je op voorraad en gaan er dus meteen mee aan de slag. Dat betekent dat je de spaarpot van je keuze daarna binnen 1 - 2 dagen in huis hebt.