Gek op Ot en Sien? De hoofdfiguren uit de serie Nederlandse kinderverhalen hebben door de jaren heen al heel wat meegemaakt. De populariteit groeit en neemt dan weer een tijdje af, maar uiteindelijk zijn ze niet weg te denken uit de recente Nederlandse historie. Ze staan voor velen nog altijd symbool voor het huiselijke gezinsleven, wat we onder andere terugzien in het gebruik van bekende uitdrukkingen. Er zijn bijvoorbeeld nostalgische blikken van Ot en Sien te koop, waarmee u de sfeer uit de verhalen eenvoudig in huis kunt halen.

Het huiselijke gezinsleven


Ot en Sien staan natuurlijk bekend om het huiselijke gezinsleven, iets dat zowel in de nostalgische blikken als de andere producten hiervan terugkomt. Het gezin zit op een traditionele manier in elkaar. De vader en moeder gaan van jongs af aan met elkaar en met de kinderen om. Er heerst een welwillende en beschaafde toon, precies op de manier zoals veel mensen terugdenken aan vroeger. Met name na de Tweede Wereldoorlog waren Ot en Sien wat minder populair, maar dat is de laatste tientallen jaren weer helemaal omgedraaid.

Uitdrukkingen van Ot en Sien


Dit valt terug te zien in de producten van Ot en Sien die u kunt kopen, maar ook in de uitdrukkingen die we vandaag de dag weer gebruiken. Als we het hebben over ‘als Ot en Sien’ bedoelen we bijvoorbeeld een eenvoudige of kinderlijke manier. Daarnaast kunnen we het hebben over ‘uit de tijd van Ot en Sien’. We bedoelen daarmee grootmoeders tijd of nog langer geleden, waarin veel zaken op een heel andere manier verliepen dan wat we vandaag de dag gewend zijn.

Blikken van Ot en Sien


Er zijn verschillende mooie producten van Ot en Sien beschikbaar, zoals de nostalgische blikken. Bekijk de verschillende puzzels, de placemats en bijvoorbeeld de theekistjes.

De verschillende producten van Ot en Sien zijn goed van kwaliteit, ze zitten op de bekende oerdegelijke manier in elkaar. Daar komt bij dat u ze gewoon online kunt bestellen. We maken de verzending snel in orde, zodat u daar zo snel mogelijk de beschikking over heeft. Bekijk op uw gemak de verschillende producten van Ot en Sien, net als bijvoorbeeld de leuke cadeau’s voor hem en voor haar die er beschikbaar zijn.