Houten wanddecoratie stylen: 5 praktische tips

Niets zo mooi als houten wanddecoratie. Maar, op welke manier kunt u daar gebruik van maken? De decoratie kan zorgen voor een aantal mooie dieren op de muur, maar er is daarnaast nog veel meer mogelijk.

Wij zetten een aantal ideeën op een rij voor decoratie aan de wand van hout. De ideale keuze om de kamer mooi te decoreren, zodat u daarmee een stijlvolle keuze maakt:

▪ Hout om de televisie
▪ Open haard in het hout
▪ Een complete wand van hout
▪ Hout achter het bed
▪ Houten wanddecoratie: unieke ontwerpen

Hout om de televisie


De televisie is het gezelligste deel van het huis als die aanstaat, maar hoe is dat als u er geen gebruik van maakt? Een groot zwart scherm in beeld is niet de mooiste keuze, maar dat valt met hout gelukkig goed te veranderen.

Gebruik hout om de televisie heen. Op die manier combineert u hout met zwart, voor een nette verschijning die ook gezien mag worden op het moment dat u niet naar de TV kijkt. Het is bijna de moeite waard om de programma’s de volgende keer op een mobiel apparaat te kijken, zodat u daar de televisie niet meer voor hoeft te gebruiken. Een mooie toepassing van houten wanddecoratie, om daarmee de kamer op een bijzondere manier in te richten.

Open haard in het hout


De open haard draait in de basis om hout, waardoor het een uitstekend idee is om daar ook buiten de haard mee te werken. Door de open haard in te bouwen met hout kunt u de wanddecoratie op een bijzonder geslaagde manier gebruiken.

Tip: gebruik hetzelfde hout als in de open haard. Op die manier krijgt die een veel groter effect, omdat de hele wand onderdeel uit lijkt te maken van de haard.

Zorg er rondom de open haard wel voor dat u gebruik maakt van hout en andere materialen die bestand zijn tegen de hoge temperaturen. Op die manier voorkomt u problemen, terwijl de wanddecoratie van hout bijdraagt aan de warme sfeer in de kamer.

Een complete wand van hout


Geen televisie aan de wand en ook geen open haard, maar wel gebruik maken van de houten wanddecoratie? Het is een uitstekend idee om een van de wanden in de kamer een bijzondere kleur of uitstraling te geven. En wat is er dan beter geschikt dan hout? Zorg voor een mooie kleur op de muur, die bovendien karakter en warmte uitstraalt.

Tip: gebruik houten latten in de breedte of de lengte, om de breedte of de lengte van de kamer te benadrukken. De houten wanddecoratie kan de ruimte op die manier langer of breder laten lijken, net als hoger. Door slim met het hout te spelen zorgt u er eenvoudig voor dat de decoratie meerdere doelen kan dienen, zodat u daar een uitstekende keuze mee maakt.

Hout achter het bed


Zoals u het hout in de woonkamer kunt gebruiken kunt u dat ook doen in de slaapkamer. Met name de wand achter het bed is goed geschikt voor de houten wanddecoratie. U zorgt er daarmee voor dat u de slaapkamer als geheel op een warme manier kunt vormgeven, dankzij het gebruik van dit bijzondere materiaal.

Tip: gebruik mooie lampjes op het hout, die omhoog en omlaag schijnen. Op die manier krijgt het bed een heel bijzondere uitstraling, waar de houten wanddecoratie een bijzondere rol in speelt.

Staat in de kamer ook een schouw of een andere mooie kast? Probeer het hout daarin terug te laten komen. Of stem de houten wanddecoratie af op het gebruik van hout op een ander punt in de slaapkamer. Op die manier ontstaat er een eenheid, waardoor de slaapkamer als geheel meer rust uit zal stralen. Een mooie keuze om de kamer met hout te decoreren, zodat u daar volledig tot rust kunt komen en helemaal kunt ontspannen.

Houten wanddecoratie: unieke ontwerpen


Tenslotte kunt u gebruik maken van de mooie houten wanddecoratie als ware kunstwerken. U heeft de keuze uit een breed assortiment. De kunstwerken hebben reliëf, waardoor ze op een mooie manier tot leven zullen komen aan de muur.

De houten wanddecoratie aan de muur zorgt er zowel met de kleuren, het materiaal als de warmte die het uitstraalt voor dat er een bijzondere sfeer ontstaat. Geschikt voor in de woonkamer en in de slaapkamer, net als in de keuken of een andere ruimte. De decoratie van hout is goed geschikt voor bij u thuis en vormt ook een leuk cadeau om anderen mee te verrassen. Wij helpen u graag inspiratie op te doen met ons uitgebreide assortiment, zodat u daar een keuze uit kunt maken.