Een mooie barbeque kopen en daar vervolgens het best geschikte vlees op grillen? We zetten een aantal van de goed geschikte stukken vlees op een rij. Het is over het algemeen bijvoorbeeld een uitstekend idee om een ribeye of een entrecote op de BBQ te leggen. Het is gemarmerd vlees, waardoor dit veel smaak heeft en goed tot z’n recht zal komen op de barbeque. Daarnaast zijn er verschillende andere vleessoorten geschikt, mits u er goed mee omgaat natuurlijk.

Vlees marineren

Gebruik maken van een minder sappige steak op de barbeque? Het gaat dan bijvoorbeeld om het zijstuk van een stuk vlees, dat u goed kunt marineren. Gebruik bij voorkeur een zuurtje in de marinade. Het is een goed idee om gebruik te maken van wat wijn of azijn, daarnaast is ook fruitsap over het algemeen goed geschikt. Het vlees krijgt op de barbeque dan een sterke smaak die ook na het grillen overeind zal blijven. Het resultaat is een lekker gerecht waarmee u uw naam als grillmaster op een duidelijke manier waar kunt maken.

Goed vuur in de barbeque

Een hamburger klaarmaken op de barbeque? Dat is goed mogelijk, mits er voldoende vuur aanwezig is. Het is niet per definitie nodig om de BBQ heet op te stoken, het is in plaats daarvan van belang dat er voldoende vuur aanwezig is. Dit helpt om de hamburger goed te grillen en deze de lekker sappige uitstraling te geven. Druk in ieder geval nooit met een spatel op de hamburger. De hamburger zal dan z’n sap verliezen, het zal verloren gaan in de barbeque en niet meer kunnen bijdragen aan de smaak van het geheel.

Biefstuk op de BBQ grillen

Een stuk biefstuk grillen op de barbeque? Laat het vlees op kamertemperatuur komen en breng het kort van tevoren op smaak met een beetje zout. Een dunne biefstuk is na zo’n 2 minuten al medium gebakken, de dikkere stukken zoals ossenhaas kunnen wel 7 - 9 minuten hebben. Laat het vlees na het grillen op de barbeque in ieder geval goed rusten in aluminiumfolie. Het sap van het vlees kan zich dan goed verspreiden en zorgt voor een zeer aangename smaak. Loopt het water u al in de mond na deze tips voor de BBQ? U kunt online een nieuwe Barbeque kopen om alles zelf in de praktijk te brengen.