De herfst is weer aangebroken, wat betekent dat het helaas ook weer wat vaker zal gaan regenen. Maar geen nood, gelukkig hebben we verschillende mogelijkheden om ons tegen de regen te beschermen. Je kunt bijvoorbeeld een waterafstotende winterjas dragen. Daarnaast hebben we natuurlijk de poncho en bijvoorbeeld de grote hoed van vroeger. Maar de ideale bescherming tegen de regen? Dat blijft toch de good old paraplu.

Een waterafstotende winterjas


De waterafstotende winterjas vormt een relatief nieuwe verschijning binnen het palet om ons tegen de regen te beschermen. Het is een winterjas die op basis van een speciale spray waterafstotend wordt gemaakt, zoals we dat ook met onze nieuwe schoenen doen. Op die manier krijgen vocht en vuil geen kans om erin door te dringen. In plaats daarvan blijven er waterdruppeltjes op de jas liggen.

Het nadeel hiervan is echter dat je hoofd nog altijd nat wordt en dat de winterjas ook geen bescherming biedt voor bijvoorbeeld je benen en je voeten. De waterafstotende winterjas is wat dat betreft een mooie moderne oplossing, maar maakt het de paraplu helaas nog niet echt lastig wat betreft de ideale bescherming tegen de regen.

De poncho en een grote hoed


Alternatieven hiervoor vinden we in bijvoorbeeld de bekende poncho en zelfs de hoge hoed. Een poncho is beschikbaar inclusief een capuchon, om ons haar en hoofd droog te houden. Het nadeel hiervan is echter dat de poncho na gebruik wat lastig op te bergen valt, het gaat om een stuk kunststof of plastic dat veel water met zich meebrengt.

Voorheen maakte men vooral gebruik van een hoge hoed, om het water letterlijk het hoofd te bieden. Het is een oplossing die we niet meer zoveel zien, maar waar de paraplu wel deels op gebaseerd lijkt te zijn.

De good old paraplu


Je kunt online de good old paraplus kopen, waarmee je als het ware zorgt voor een bredere hoed boven je hoofd. Dit voorkomt dat de regen onze regenjas en broek bereikt. We blijven mooi droog, waardoor het goed mogelijk is om door de regen te lopen of zelfs te fietsen. Bijkomend voordeel? De paraplu valt eenvoudig uit te schudden en vervolgens op te bergen. Het enige nadeel? De paraplu wordt gemakkelijk vergeten, waardoor je dan weer een nieuwe paraplu zal moeten kopen.